22-M
Política 23/05/2011

Carles Puigdemont vol ser alcalde a Girona amb “un govern en solitari amb acords puntuals”

“No em sento proper ni al PP ni al PSC”, ha dit el futur alcalde de la ciutat. El seu partit, CiU, va aconseguir 10 regidors, mentre el PSC en va obtenir 7. Les CUP entren per sorpresa al consistori amb 3 representants, els mateixos que el PP. ICV completa els regidors de l'ajuntament amb 2 representants

Redacció
1 min
Carles Puigdemont (CiU) serà el proper alcalde de Girona / ARA

BarcelonaEl futur alcalde de Girona, el convergent Carles Puigdemont, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio que no se sent “proper” ni al PP ni al PSC, els dos partits que li poden fer de crossa al govern de la ciutat. El candidat de CiU ha explicat que la seva “opció prioritària” és “governar en solitari amb acords puntuals”, tot i que ha volgut deixar clar que el seu ha de ser un govern fort, encara que no es basi en una coalició estable. Als comicis de diumenge, CiU va trencar 32 anys d'hegemonia socialista a Girona i va obtenir 10 regidors, mentre el PSC va quedar-se amb 7. ERC queda fora del consistori i la CUP dóna la sorpresa amb 3 regidors. El PP, amb 3 regidors, i ICV, amb 2, completen l'arc representatiu de la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una altra entrevista a TV3, qui ha de convertir-se en el proper alcalde de Girona, ha justificat l'ascens de CiU al consistori per una banda pel “desig de canvi” de la ciutadania i per l'altra, per “l'esgotament d'una fórmula” de govern, que ha identificat amb el tripartit. Puigdemont ha descartat un pacte de govern amb les CUP perquè, segons ell, per qüestions de programes electorals, aquest acord “no és plantejable”. El futur alcalde sí que s'ha mostrat obert a aconseguir pactes puntuals amb totes les forces.

stats