Política 06/05/2019

Carles Riera afirma que la CUP s'està "plantejant" obrir les llistes electorals de cara a uns comicis al Parlament

El diputat cupaire diu que és un escenari que encara s'està debatent

Ara
1 min
Riera: "El canvi de consellers és el punt culminant de la claudicació davant l'estat espanyol"

BarcelonaLa CUP vol eixamplar la base sobiranista i de cara a unes possibles eleccions al Parlament s'està plantejant "obrir les llistes" perquè s'hi puguin incorporar persones de diferents àmbits socials. "És un tema que estem discutint i que tenim sobre la taula", ha dit el diputat cupaire Carles Riera en una entrevista a Catalunya Ràdio. Aquest escenari, però, encara l'haurien d'aprovar els òrgans interns de l'organització. "Volem estar-hi al centre i al davant", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Les estratègies, perquè siguin guanyadores, han de ser compartides", ha afegit Riera, que ha apostat per definir i compartir un camí amb el "món sobiranista" en què ha englobat les formacions independentistes i d'esquerres i també els moviments socials. "Hem de fer-nos forts, assumir la nostra responsabilitat", ha explicat el diputat cupaire, que creu que les eleccions municipals del 26-M han de servir per "reforçar" el moviment independentista perquè "pugui créixer i ser més fort".

Els cupaires estan redefinint la seva estratègia després d'uns mesos en què consideren que el Procés està aturat i que des de la declaració d'independència del 28 d'octubre del 2017 "no s'ha vist cap gest de sobirania real" que camini cap a la consecució de la independència. Per això, els cupaires també han recuperat l'opció de celebrar un altre referèndum sempre que compti amb la intervenció de la comunitat internacional.

stats