ELECCIONS ESPANYOLES
Política 05/10/2011

Carles Martí anirà al Senat i Celestino Corbacho està a l'espera de la decisió de Montilla

Fonts del PSC asseguren que l'expresident vol ser senador, però que la decisió definitiva encara no la té presa

Efe
1 min

BarcelonaEl primer secretari de la federació de Barcelona del PSC, Carles Martí, anirà a la llista de l'Entesa al Senat per Barcelona, mentre que l'exministre de Treball i diputat al Parlament Celestino Corbacho està a l'espera de si José Montilla vol ocupar o no una plaça de designació autonòmica a la cambra alta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els socialistes concorreran a les eleccions al Senat conjuntament amb ICV-EUiA, en una reedició de l'Entesa a la qual en aquesta ocasió no s'ha sumat ERC. A falta de pocs dies per tancar les candidatures als comicis del 20-N, fonts del PSC donen per segura la candidatura de Martí per Barcelona, a qui acompanyarà l'ecosocialista Jordi Guillot i una dona que podria ser una de les actuals diputades del PSC al Congrés, segons altres fonts.

La gran incògnita, no obstant això, està en les dues places de designació autonòmica per al Senat que corresponen al PSC d'acord als seus resultats a les eleccions catalanes. Actualment, Joan Sabaté i Assumpta Baig ocupen aquests llocs, però fonts del PSC donen per fet que després del 20 de novembre seran reemplaçats.

L'exministre de Treball Celestino Corbacho està disposat a ocupar una d'aquestes places, però està a l'espera de la decisió de l'expresident Montilla, ja que cal respectar la paritat i només hi ha lloc per a un home. Les fonts consultades creuen que Montilla sí vol ser senador, però afegeixen que la decisió definitiva encara no està presa.

Pel que fa al Congrés, el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, el secretari d'organització del partit, José Zaragoza o bé dirigents com Daniel Fernández o Francesc Vallès ocuparan llocs d'elecció segura.

stats