ELECCIONS MUNICIPALS
Política 13/01/2011

Carles Martí dóna suport a Hereu però diu que el PSC de Barcelona serà neutral

El primer secretari de la Federació de Barcelona del partit creu que l'actual alcalde té "el millor projecte", però matisa que les primàries no seran "contra Tura"

Acn
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC de Barcelona, Carles Martí, ha donat aquest dijous suport explícit i individual a Jordi Hereu com a candidat a l'alcaldia de Barcelona, davant de les eleccions primàries en les quals s'enfrontarà a Montserrat Tura. No obstant això, Martí ha assegurat que la comissió executiva local donarà facilitats a tots els candidats i no recolzarà ni Hereu ni Tura. Poca estona després que Tura oficialitzés que es presenta a les primàries per recuperar l'entusiasme dels barcelonins, Martí ha negat que la ciutat estigui deprimida i ha considerat que l'actual alcalde seria el millor candidat del seu partit perquè encarna "el millor projecte" per la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Martí ha assegurat que les primàries no són cap "inconvenient" per a la Federació de Barcelona, sinó "una oportunitat per al debat"·. "Les primàries no són de la Federació de Barcelona contra Tura", ha asseverat, i ha afegit que "la Federació de Barcelona no és de ningú, és de tots".

Des de la nova seu electoral del PSC a Barcelona, Martí ha opinat que les primàries serviran per "parlar de Barcelona, que és el que interessa als ciutadans". "Deixem-nos d'eslògans i màrqueting i parlem de propostes", ha instat, dirigint-se principalment al candidat de CiU, Xavier Trias.

Sobre el procés dels propers dies, ha explicat que aquest divendres es reunirà la Comissió Electoral Nacional del partit, que establirà el calendari i els passos a seguir en cada agrupació municipal del PSC. A la ciutat de Barcelona, l'executiva de la Federació deixarà d'actuar durant el "parèntesi de les primàries", que es podrien celebrar durant la primera quinzena de febrer.

Martí ha explicat que la Comissió Electoral Nacional decidirà si els simpatitzants del partit poden participar en les primàries, tot i que la direcció nacional aquest dimecres ho donava per fet. El primer secretari socialista de Barcelona ha assegurat que "els simpatitzants són membres de la Federació".

El que no podrien fer els simpatitzants és donar el seu aval perquè Tura es presenti a les primàries, però sí votar-la després. De fet, per presentar-se a les primàries es necessita el suport d'un 40% dels avals o el de l'executiva local, segons el reglament del partit. Martí demanarà a l'Executiva local que doni suport a Hereu per presentar-s'hi i no ha descartat fer el mateix amb Tura. El que ha considerat "difícil" és que es flexibilitzi el mínim del 40% d'avals, i s'ha preguntat què s'hauria de fer si hi hagués un tercer candidat. Per això, ha deixat oberta la possibilitat que l'executiva faciliti el procés als dos precandidats.

Sobre el seu suport a Hereu, Martí s'ha mostrat "segur i confiat" en les possibilitats de l'actual alcalde. "No tenim por de res, ni por de perdre". "Hereu pot tornar a engrescar", ha opinat. Tot i que no ha volgut parlar de Tura, l'ha qualificat de "companya excel·lent".

Tampoc ha volgut valorar l'enquesta que situaria el PSC com a tercera força a Barcelona, però no l'ha considerat creïble.

stats