POLÍTICA
Política 22/05/2012

L'Audiència de Castelló atura el judici a Carlos Fabra i retorna la causa al jutjat de Nules

La sala decreta anul·lar l'obertura de judici oral a l'expresident de la Diputació de Castelló perquè s'ha estimat un nou recurs de l'imputat i ja no és la que ha de jutjar-lo

Acn
1 min

Castelló p { margin-bottom: 0.21cm; } L'Audiència de Castelló ha paralitzat l'obertura de judici oral d'aquest dimarts a l'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, perquè entén que l'estimació d'un nou recurs interposat per l'imputat deixa sense competència la sala per jutjar-lo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, el recurs resol que l'imputat no ha de ser jutjat per suborn, fet pel qual ja no correspon a l'Audiència obrir judici sinó a un jutjat penal. La causa retorna al jutjat de Nules, on es va començar a instruir fa gairebé vuit anys, i serà aquest jutge qui torni a decidir si obre o no judici. L'expresident de la Diputació de Castelló està sent investigat per haver presumptament defraudat a Hisenda quantitats pròximes a 1,5 milions i per no haver justificat ingressos de 3,6 milions d'euros en els exercicis fiscals corresponents al període comprès entre 1999 i 2004.

El ministeri fiscal també demanava vuit anys de presó i 1,1 milions a la seva dona, Maria Amparo Fernández, per delicte fiscal, així com quatre anys de presó i una multa de 600.000 euros per a l'empresari Vicente Vilar i la seva dona.

stats