Política 25/01/2012

Villarejo, sobre el cas Garzón: "El TS està contaminat"

L'exfiscal en cap anticorrupció afirma que és el primer cop que una interpretació jurídica d'un text legal "que admet múltiples interpretacions" es pot convertir en un delicte de prevaricació. Creu que el Suprem "ha afavorit constantment" les acusacions al magistrat "rebutjant sistemàticament" les proves que aportava Garzón

Ara
2 min
L'exfiscal Carlos Jiménez Villarejo

BarcelonaEl jurista i exfixcal en cap anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo ha afirmat aquest dimecres que "estem davant d'un Tribunal Suprem (TS) objectivament contaminat", en relació als judicis contra el jutge Baltasar Garzón per les escoltes del cas Gürtel i les investigacions dels crims comesos pel franquisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Els matins de TV3, Villarejo ha afegit que "és la primera vegada en la història que, per una interpretació determinada de les lleis, s'està posant en marxa un procés contra un jutge", i que "mai fins ara" una interpretació jurídica "que admet múltiples interpretacions" s'havia convertit en un delicte de prevaricació".

El jurista, a més, creu que el TS ha estat "afavorint constantment" les acusacions a Garzón i "rebutjant sistemàticament" les proves que aportava la defensa del magistrat.

Villarejo ha reconegut que el TS ha comès "errors manifestos constants", i ha posat com a exemple la il·legalització de Bildu, el partit de l'esquerra abertzale, que després el Tribunal Constitucional (TC) va rectificar i va acabar legalitzant. "El TC va donar un bon repàs al TS", ha sentenciat.

En aquest sentit, ha manifestat que desitja que al TS hi imperi "la bona fe" i "els principis de la justícia universal", i que "aquest malson acabi". També ha lamentat que, en els òrgans judicials, "la majoria és dels jutges conservadors i els progressistes són minoria".

"Crec relativament en la justícia", ha dit, per després justificar que els jutges són "éssers que tenen les seves pròpies idees i prejudicis, també el mateix Garzón".

L'exfiscal en cap anticorrupció també ha subratllat, respecte a la càrrega policial del 27 de maig contra el moviment dels indignats del 15-M, que "hi va haver excessos". També ha afegit que "els Mossos d'Esquadra torturen, tot i que molt excepcionalment".

stats