CANVI DE CICLE
Política 29/10/2014

Les joventuts d'EUiA i d'IU faran campanya a les xarxes a favor del dret a decidir

Les organitzacions juvenils volen vincular la consulta amb l'obertura de "processos constituents" també a l'Estat per trencar amb "el règim del 78"

R. Tugas / M. Colomer
1 min

BarcelonaAlternativa Jove -les joventuts d'EUiA- i l'àrea de Joventut d'IU han presentat aquest dimecres una campanya conjunta a favor del dret a decidir que es difondrà sobretot a través de les xarxes socials. Així, aquestes organitzacions han elaborat un cartell amb el lema "El poble vol decidir", tant en català com en castellà -el primer amb una imatge de la V de l'11 de setembre de fons, i el segon amb la d'una concentració a Madrid en contra de la monarquia-, i han subscrit un manifest comú que defensa que l'exercici del dret a decidir "suposa una ruptura democràtica amb un règim al servei de les elits i l'oportunitat d'iniciar processos constituents del poble que desenvolupin un projecte federal i republicà en el marc d'un nou país".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El coordinador d'Alternativa Jove, Enric Aragonès, ha subratllat el "vincle entre l'esgotament de l'estat de les autonomies amb el del règim del 78" i ha destacat la voluntat d'impulsar "processos constituents". "També cal implicar-nos en defensar la democràcia a Catalunya", ha defensat el responsable dels joves d'IU, Carlos Martínez, qui ha lamentat que "no es garanteixen els drets que reconeix la Constitució", pel qual aposta per processos que "passen per la consulta, el poble ha de decidir". "També fora de Catalunya hi ha gent que defensa que Catalunya ha de decidir", ha insistit.

ICV i EUiA ja van aconseguir en el seu moment que Izquierda Unida, Equo, CHA, Iniciativa-Verds Mallorca, Anova i Espazo Ecosocialista subscrivissin una carta conjunta a Mariano Rajoy demanant-li que permetés la consulta del 9-N.

stats