Política 06/11/2012

Chacón acusa Mas de defensar la independència per tapar la corrupció de CiU

L'exministra evita, de nou, al programa Al rojo vivo de La Sexta, donar suport al dret a decidir que defensa el PSC i alerta que l'estat propi portaria a Catalunya a la "ruïna"

Ara
1 min
Carme Chacón al programa Al rojo vivo de La Sexta

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } L'exministra Carme Chacón ha assegurat que si el president de la Generalitat, Artur Mas, defensa ara l'estat propi és per tapar el seu “fracàs” com a governant i per desviar l'atenció dels casos de corrupció en els quals Convergència està sota sospita. “Alguns dirigents de les seves files estan inundats per la corrupció”, ha etzibat al programa Al rojo vivo de La Sexta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Chacón ha recordat que CDC té la seva seu embargada pel jutge del cas Palau pel suposat “espoli” que el partit va fer de la institució i ha recordat el cas de les ITV que esquitxa Oriol Pujol. “Quan Mas va veure que el dit s'anava a girar en contra seu, fa girar el dit culpant de tot a Espanya i defensant la independència”, ha afirmat l'exministra.

Un cop més, la dirigent del PSC ha evitat donar un suport explícit al dret a decidir que defena Pere Navarro i ha insistit que els socialistes estan en contra de “l'aventura independentista”, de la qual es “desconeix el preu”. Chacón ha subratllat que l'estat propi suposaria la “ruïna” i la “fractura social” per a Catalunya. “Em volen treure un passaport”, ha denunciat un cop més insistint que no vol que la facin triar entre ser catalana o espanyola.

A més, ha acusat Mas de ser un “fals profeta” i de dir “mentides” perquè, al seu parer, l'article 49 del tractat de la Unió Europea deixa ben clar que una Catalunya independent necessitaria la unanimitat dels estats membre per quedar-s'hi. “Vull recordar com li va costar a Espanya entrar a la UE”, ha dit.

stats