ELECCIONS ESPANYOLES
Política 09/10/2011

Chacón diu que cal "aprofundir" en el sistema de finançament actual fins arribar "al model foral"

La cap de llista per Barcelona del PSC a les eleccions del 20-N diu que els models de finançament que CiU pacta amb el PP "surten molt cars a Catalunya"

Acn
1 min

BarcelonaL'actual ministra de Defensa i cap de llista per Barcelona per a les eleccions del 20-N, Carme Chacón, ha dit aquest diumenge que cal "aprofundir" en el camí iniciat pel model de finançament per a Catalunya pactat pel PSOE i el tripartit, un model que "està donant molt bons rendiments" al país. És en aquest context que situa la proposta d'aconseguir un Pacte Federal i Solidari a partir del 2013, moment en què caldrà revisar el model actual. En declaracions a TV3 reitera que aquesta és una proposta realista, a diferència del Pacte Fiscal que defensa CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Adverteix, a més, que quan CiU ha de pactar models amb el PP "a Catalunya li surten molt cars". Chacón ha reiterat que la proposta de Convergència i Unió és irreal. "Demanen el concert econòmic i saben que no només no és possible, sinó que quan després l'han de pactar amb els qui ells pacten sempre, que és el Partit Popular, acabem amb sistemes de finançament que surten molt cars a Catalunya", ha dit.

Per això ha tornat a defensar la proposta presentada aquest dissabte en el marc de l'acte del PSC que ha servit per aprovar les llistes dels socialistes catalans al Congrés i al Senat. "El que hem de fer -ha dit- és reconèixer que el sistema de finançament, l'últim que vam pactar, està donant molt bons rendiments a Catalunya i també a la resta d'Espanya".

I ha afegit: "Hem d'aprofundir en aquest camí fins arribar a un moment en què ens acostem al model foral que és el nostre objectiu".

stats