Política 30/08/2013

Chacón s'acomiada de la militància reivindicant el Baix Llobregat com a bressol de la lluita pels drets socials

L'agrupació comarcal del PSC li regala una maleta per a un viatge "d'anada i tornada"

Acn
2 min

Cornellà de LlobregatCarme Chacón s'ha acomiadat aquest divendres de la militància socialista al Baix Llobregat, després que aquesta setmana hagi anunciat que deixa l'escó per anar a treballar a Miami. Durant un breu acte íntim, Chacón ha reivindicat el Baix Llobregat com a bressol de la lluita pels drets socials i laborals: "Aquí s'ha forjat el millor de la Catalunya moderna". La dirigent socialista també ha aprofitat el seu comiat per carregar contra CiU, acusant els nacionalistes d'"arrasar" la convivència i la concòrdia dels catalans: "Es pensen que no ha passat res a Catalunya des del 1714", ha etzibat. L'agrupació comarcal del PSC li ha regalat una maleta per a un viatge que, esperen, sigui "d'anada i tornada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Fins molt aviat". Així ha acomiadat Carme Chacón el seu discurs davant la militància del PSC al Baix Llobregat, que aquest divendres ha organitzat un petit acte d'agraïment a la dirigent socialista. Diu que marxa amb la confiança que Catalunya i Espanya tornaran a ser pròsperes i ha recordat la lluita social que, segons Chacón, ha forjat "el millor" de Catalunya.

L'exministra s'ha referit a la lluita pels drets laborals i socials, abans i després de la democràcia, i també a la lluita per la mateixa democràcia i a favor de la Constitució espanyola i l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. Per això, diu Chacón, té confiança "en el partit, en la federació i en la comarca" de cara al futur.

En aquest sentit, Chacón ha fet una crida a combatre les polítiques que impulsa el govern de CiU. N'ha criticat les retallades, pel que això suposa de retrocés en la conquesta dels drets socials i laborals. Diu, però, que "el més greu" és el viratge independentista de la federació nacionalista. "Catalunya no té futur en el trencament ni negant una part de si mateixa".

Chacón espera que en un futur proper "guanyi" el camí de la via federal d'Espanya, reconeixent "la diversitat dins la voluntat d'unitat".

stats