DEBAT AL PSOE
Política 12/12/2011

Chacón ja està a punt per aspirar a liderar el PSOE

L'encara ministra de Defensa aposta per impulsar primàries obertes com els socialistes francesos i liderar un front progressista com el Partit Demòcrata dels EUA

Ferran Casas
1 min
UNITS NOMÉS EN CAMPANYA 
 Després que Chacón renunciés a encapçalar el PSOE el 20-N, va fer campanya amb Rubalcaba  a Catalunya. Ara, però, sí que s'enfrontaran.

BarcelonaL'encara ministre de Defensa, Carme Chacón, no tornarà a fer-se enrere davant Alfredo Pérez Rubalcaba i el seu entorn assumeix que plantarà cara per aspirar a la secretaria general del PSOE en el proper congrés del partit. Alguns barons socialistes li recriminen que el fet de ser dona i –sobretot– catalana la inhabilitarien pel càrrec, però ella vol convertir aquestes característiques en virtuts, recuperant "el llegat del primer Zapatero federalista i esquerrà", segons un dirigent proper.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Encara no té un entorn construït, però Chacón confia que la derrota electoral a Catalunya no la invalidarà, atès que Rubalcaba també va caure a la resta de l'Estat. Els seus referents són les primàries obertes del socialisme francès i el front progressista que suposa el Partit Demòcrata als EUA.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats