ELECCIONS 20-D
Política 18/12/2015

Chacón veu "impossible" un govern de PP i PSOE

La candidata del PSC considera que els populars llancen propostes fruit "dels nervis" per les enquestes

Sara González
1 min
Carme Chacón aquest divendres en roda de premsa. RAFA GARRIDO / ACN

BarcelonaÚltim dia de campanya electoral i l'únic que queda clar, a jutjar per les enquestes, és que cap partit tindrà prou força per governar sense pactar. Als sondejos, PP i Ciutadans no sumen i és per aquest motiu que en alguns cercles populars ha començat a planar la idea d'un pacte del bipartidisme que barri el pas a Pablo Iglesias i Albert Rivera. Els socialistes catalans, però, tenen clar que no és viable. "És impossible que el PSOE pacti amb el PP", ha etzibat la candidata del PSC, Carme Chacón.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exministra ha atribuït aquesta proposta dels populars "als nervis" que està experimentant el partit de Mariano Rajoy arran d'unes enquestes en què van a la baixa -i en les quals tampoc el PSOE revifa- i un "intentant a la desesperada" de mantenir-se al govern en veure que no podrà sumar amb Rivera. Chacón ha considerat que l'aliança no és versemblant perquè el PP "ha carregat el pitjor de la crisi sobre les classes més desfavorides", a més que es tracta d'una formació que a hores d'ara és sinònim de "corrupció".

Per tot això, la candidata dels socialistes catalans ha demanat els votants que enviïn el PP "a regenerar-se a l'oposició" perquè pel país és imprescindible un "gir en la política econòmica" que posi com a prioritat les polítiques socials però també en "les relacions" entre Catalunya i Espanya impulsant la reforma federal de la Constitució. "Hi ha vots que mantenen el bloqueig, que només van a engrandir la 'bronca' entre Catalunya i Espanya. Nosaltres som el vot de la solució", ha defensat.

stats