Política 24/10/2015

Chacón veta Pere Navarro a la llista per al 20-D

El número dos de la candidatura serà el cap de campanya, Germán Rodríguez, un dels dirigents més afins a l'exministra

Sara González
2 min
Malgrat les divergències respecte a les llistes, Iceta confia que Chacón freni la fuga cap a C’s.

BarcelonaLa cap de llista del PSC per a les eleccions generals, Carme Chacón, s'ha sortit finalment amb la seva: Pere Navarro no anirà a la seva llista malgrat que així ho volia el líder del PSC, Miquel Iceta, i que la federació del Vallès Occidental Oest havia proposat com a candidat l'ex primer secretari del partit. L'exministra ha aconseguit fer una llista a la seva mida. Ha situat, en una llista cremallera, el cap de campanya i dirigent afí, German Rodríguez, de número dos, i l'exsecretari d'organització José Zaragoza, de quatre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Si bé Iceta volia que Navarro tingués un reconeixement per haver estat el dirigent que va empènyer el PSOE a defensar la reforma federal de la Constitució, l'exministra no ha oblidat que va ser ell qui va dir que no podia tornar a ser candidata en unes eleccions generals si no defensava la consulta legal i acordada. En una reunió que es va allargar fins a la matinada d'aquest dissabte, Chacón va oferir com a sortida a Navarro anar al Senat, però finalment tampoc assumirà aquest càrrec.

L'altre dirigent que el líder del PSC volia a la llista, l'exportaveu del partit al Parlament Maurici Lucena, anirà de número sis, una decisió que no ha estat exempta d'estira i arronsa. El partit també compleix, de nou, amb el compromís de presentar una llista cremallera, amb la qual cosa Chacón ha situat en el tercer i el cinquè lloc Mercè Perea, regidora a l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, i Lídia Guinart, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Carles Martí es manté com a candidat al Senat i caldrà veure si l'expresident José Montilla torna a repetir en el càrrec per designació autonòmica. De forma simbòlica, la filla de l'exministre Ernest Lluch, Eulàlia Lluch, tanca la llista per Barcelona.

Chacón ha donat les gràcies públicament per "la qualitat humana" dels dirigents que finalment no aniran a la seva llista i ha subratllat que la candidatura es renova en un 76%, tot combinant "saba nova i experiència".

En el seu missatge polític just abans de l'aprovació de les llistes en el consell nacional, Chacón ha volgut deixar clar que ella ha defensat sempre que a Catalunya "no li convé la separació i la ruptura", un fet pel qual, ha dit, ningú pot dir que ella és "equidistant", sinó que s'ha mullat clarament en el debat nacional. Un discurs totalment adreçat a frenar la fuita de vots cap a Ciutadans.

stats