CANVI DE CICLE
Política 21/02/2014

Chacón afirma que la consulta preocupa als espanyols residents als EUA

L'exministra recorda en una entrevista que el seu contracte "acaba a final de curs, el 30 de juny", i que llavors podria tornar a l'Estat

Efe
2 min

WashingtonL'exministra de Defensa socialista Carme Chacón, que resideix i imparteix classes aquest curs a Miami, assegura que el que més li comenten els espanyols que viuen als EUA és la consulta d'autodeterminació "fora de la llei" que impulsa el Govern, i reitera que el seu pla és tornar a Espanya. Chacón, a qui totes les travesses situen com a candidata a les primàries del PSOE per a les eleccions generals, ha fet aquestes declaracions en una entrevista concedida fa una setmana a l'Associació Nacional de Residents Espanyols als Estats Units (ANREUSA) que es publicarà en el butlletí de març d'aquesta entitat, segons ha explicat avui a EFE el seu president, José Alberto Sanchís.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la pregunta "Quan tornarà a Espanya definitivament?", Chacón respon de manera breu que el seu "contracte acaba a final de curs, el 30 de juny", segons l'avançament de l'entrevista publicat aquest divendres en la pàgina web de l'associació. La socialista manté amb els seus viatges a Espanya la seva presència en la vida del partit, immers en la preparació de les primeres primàries obertes de la seva història i, encara que no ho ha anunciat oficialment, es dóna per fet que el seu serà un dels noms en la terna per ser candidata del PSOE en les pròximes generals.

La socialista catalana, que ha tingut sonores discrepàncies amb el PSC a càrrec de la consulta d'autodeterminació que vol celebrar el Govern de CiU, aprofita l'entrevista per recordar la seva ferma oposició a aquesta iniciativa. Preguntada sobre què li comenten els espanyols residents als EUA sobre la situació d'Espanya, Chacón diu: "Preocupació, especialment, per la decisió del govern de CiU d'iniciar un procés d'autodeterminació fora de la llei".

En l'entrevista, Chacón explica a més com és la seva vida i la del seu fill de 5 anys als Estats Units, on es va mudar l'any passat per impartir classes de Sistemes Polítics Comparats, al Miami Dade College de Florida. "He vingut sola amb el meu fill de 5 anys, que va a l'escola pública i s'ha adaptat francament bé. Els horaris als Estats Units són més raonables que a Espanya. A partir de les 5 o 6 de la tarda puc estar amb el meu fill, i els caps de setmana. Això a Espanya, amb el ritme de vida que vaig portar aquests últims anys, em resultava molt complicat", narra l'exministra, que va sorprendre tots quan va deixar el Congrés per mudar-se a l'altra banda de l'Atlàntic. "Espanya ha d'aprendre d'aquest país en relació amb els horaris. Els fills ens necessiten. I les nostres professions ens necessiten amb temps per a les nostres famílies. És així de simple", afegeix.

En la seva entrevista amb aquesta associació de residents espanyols a l'estranger, l'exministra aprofita per demanar al govern d'Espanya que "reforci" les ambaixades i els consolats en aquests moments en els quals tants espanyols "es veuen impel·lits a abandonar el país".

stats