Política 04/03/2013

Chacón diu que si volgués liderar el PSOE hauria votat en contra del dret a decidir

L'exministra reivindica que no va participar en la votació de la proposta de CiU perquè li va semblar "una pantomima"

Acn
2 min

BarcelonaLa cap de llista del PSC al Congrés, Carme Chacón, ha afirmat a la cadena de televisió La Sexta que va decidir no votar en la votació de la proposta de CiU sobre el dret a decidir perquè li va semblar "una pantomima". Segons ella, "el que en realitat" CiU "ha posat en marxa és un procés de ruptura" amb el qual està en contra. Preguntada per si no va votar com els altres diputats del PSC perquè en realitat pretén liderar el PSOE en un futur, Chacón ha dit que si realment hagués votat en funció de les seves aspiracions dins del partit hauria votat "no", igual que els diputats socialistes espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exministra diu que va actuar d'acord amb el seu "compromís amb la gent" i per vetllar per "l'entesa entre Catalunya i Espanya". "La votació de l'altre dia no té res a veure amb Carme Chacón. Carme Chacón és insignificant, una anècdota, perquè estàvem parlant de la ruptura entre Catalunya i Espanya", ha afirmat la líder socialista. L'exministra ha criticat que la proposta de CiU sobre el dret a decidir "no tenia res a veure amb la que va posar en marxa al Parlament" que, a parer seu, va encetar un "procés de ruptura".

La declaració de sobirania aprovada al Parlament és la raó per la qual Chacón va decidir no donar suport a la resolució que es va presentar al Congrés. La socialista catalana diu que es va atènyer al seu compromís amb els electors, de vetllar per l'encaix de Catalunya dins d'Espanya.

Chacón ha dit també que espera que la divisió de la setmana passada entre PSC i PSOE no acabi en ruptura perquè es seria un "suïcidi polític per al socialisme" que, segons ella, ha de treballar unit per forjar-se com una alternativa a la dreta espanyola i a l'independentisme.

stats