Política 11/06/2015

Chacón diu sí a tornar a ser cap de llista del PSC a les generals

"Em sento útil i crec que quan una persona se sent útil hi ha de ser", ha assegurat la dirigent socialista

Sara González
1 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, li va llançar el guant i ella ha acceptat. Carme Chacón ha oficialitzat ja que està disposada a tornar a ser candidata del PSC a les pròximes generals i que, per tant, participarà a les primàries que se celebraran el 26 de juliol per triar el cap de llista per Barcelona. "Em sento útil i crec que quan una persona se sent útil hi ha de ser", ha assegurat en una compareixença davant els mitjans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Chacón considera que les pròximes generals són "una gran oportunitat" per derrotar el "quadrienni negre del PP" basat en polítiques "conservadores" que s'han "acarnissat especialment amb els més dèbils". Al seu parer, el PP, esquitxat per la "corrupció sistèmica", ha de regenerar-se a l'oposició mentre Espanya té un govern progressista. Si guanya les primàries serà la tercera vegada consecutiva que l'exministra és candidata del PSC a les espanyoles.

"Sento la responsabilitat i la il·lusió de fer que Catalunya torni a ser la punta de llança per posar fi al govern del PP", ha afirmat, i ha afegit que és conscient que fa el pas en un moment difícil per al partit. Chacón ha explicat que Iceta ha rebut amb satisfacció la seva decisió i ha precisat també que ja fa temps que va descartar competir contra Pedro Sánchez a les primàries per escollir el cap de llista del PSOE, que també se celebren el dia 26 de juliol.

Ara per ara, cap altra persona del partit s'ha postulat per competir amb Chacón a les primàries.

stats