Política 08/07/2015

Forcadell defensa una "llista de la societat civil consensuada entre partits i entitats"

Abraça, així, la possibilitat de conformar una llista sense presència de polítics en considerar-la la "millor solució per fer el referèndum" que l'Estat ha prohibit

Ara
1 min
RELLEU EN MARXA  La d’ahir va ser l’última assemblea general presidida per Carme Forcadell.

BarcelonaAl degoteig d'adhesions a la possibilitat de conformar una llista civil sense polítics per fer del 27-S un plebiscit sobre la independència s'hi ha sumat aquest dimecres l'expresidenta de l'ANC, Carme Forcadell. En un tuit d'aquesta nit passada, Forcadell ha parlat d'"una llista de la societat civil consensuada entre partits i entitats" en termes de "solució" que actua de desllorigador d'un debat encallat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Una llista de la societat civil consensuada entre partits i entitats és la millor solució per fer el referèndum que no ens van deixar el 9N" ha asseverat Forcadell. Se suma, així, al posicionament de l'ANC, que aquesta matinada passada ha anunciat que aposta també per una llista civil sense polítics, com ja havia fet Òmnium i havien avalat ERC i, també ahir, la CUP i avui Procés Constituent.

Plebiscit i eleccions el plans diferents

En el cas de la CU i Procés Constituent, però, ho condicionen al fet que se situï en dos plans diferents el plebiscit sobre la independència i les eleccions per triar, llavors ja sí amb tots els partits amb proposta ideològica pròpia, el Parlament que haurà de liderar el procés de redacció de la nova Constitució i amb quina força hi haurà de prendre part cada espai ideològic. ERC ja ha donat el sí a acceptar aquestes condicions. CDC s'ha obert a parlar d'aquesta proposta.

stats