11 DE SETEMBRE
Política 13/08/2012

L'ANC intentarà sumar CDC a la marxa independentista de l'11 de Setembre

La presidenta de l'Assemblea es reunirà amb el secretari d'organització del partit, Josep Rull, la segona setmana d'agost perquè no es limiti a reclamar el pacte fiscal

Acn
3 min
La Marxa per la Independència a Lleida / ANC

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) es reunirà els propers dies amb el secretari d'organització de CDC, Josep Rull, per intentar que el partit "se sumi" al lema independentista de la manifestació que organitzen per a l'Onze de Setembre. La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha explicat a l'ACN que la reunió, que s'ha de concretar aquesta setmana, es podria concertar de cara a "la segona quinzena" d'agost –fonts de CDC apunten a finals de mes. Instaran el partit a afegir-se al lema 'Catalunya, nou estat d'Europa' de manera que "se sumin a la manifestació independentista, no pel pacte fiscal". Forcadell recorda a la federació que molts alcaldes de CiU ja estan "en aquesta línia" a través de l'AMI. Així com partits com ERC, SI, Reagrupament, les CUP o entitats com la Plataforma pel Dret a Decidir, Sobirania i Progrés o Sobirania i Justícia s'ha sumat a la iniciativa sense "cap problema", els representants de CDC al seu moment van dir que s'havia de "comentar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, l'ANC i CDC es van emplaçar a reunir-se de nou. La trobada, que s'ha de concretar aquesta setmana, es podria fer efectiva de cara "la segona quinzena" d'agost, segons Forcadell, o "a finals" de mes, segons fonts del partit. L'objectiu dels representants de l'Assemblea, explica la presidenta, serà instar els dirigents del partit a sumar-se a una marxa que pren per lema la independència "i no el pacte fiscal". "Ens hem de tornar a trobar per parlar-ne, arran de les declaracions del president Mas per la mobilització pel pacte fiscal", ha assegurat Forcadell en declaracions a l'ACN.

"La seva feina és defensar el pacte fiscal, és promesa electoral i s'hi ha compromès com a Govern", argumenta Forcadell, però l'ANC és "societat civil i creiem que el pacte fiscal no toca, ja està passat; ara toca la independència". En qualsevol cas, i després de la reunió amb CDC, l'ANC tornarà a convocar els partits d'"obediència catalana" el 27 d'agost, pocs dies abans de l'Onze de Setembre.

La president de l'ANC, ha explicat que demanaran a Rull que s'impliquin amb el lema independentista però també li reclamaran que insti el president de la Generalitat, Artur Mas, i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, per tal que "rebin" els representants de l'Assembla per la Diada. També volen que facin campanya entre les bases del partit per fer "difusió" de la marxa independentista i "unitària" de l'11-S.

Forcadell ha recordat, d'entrada, que "una part de Convergència ja està en aquesta línia i que sí que s'hi sumarà" des del moment que molts alcaldes de la federació nacionalista s'han adherit a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), que treballa de costat amb l'ANC. De fet, un dels elements del full de ruta de l'Assemblea és convocar un referèndum juntament amb l'AMI per consultar la societat civil sobre la independència de Catalunya.

Acte transfronterer diumenge

El proper acte de l'Assemblea serà diumenge a La Jonquera. Sota el lema 'Esborrem la frontera', els impulsors reivindicaran la unitat territorial, política, cultural i lingüística d'ambudes bandes de la línia fronterera. L'acte està emmarcat en el context de la 'Marxa cap a la Independència' que s'està desenvolupant per tot el territori dels Països Catalans, i comptarà amb representants de la cultura, la literatura, la música i l'art d'ambdós territoris, com l'actriu Montserrat Carulla, l'actor Toni Albà, i els músics Francesc Ribera (Titot) dels Brams, Pep Sala de Sau, Santi Arisa, Josep Tero, Peret i Santi Vendrell, entre d'altres.

stats