ELECCIONS MUNICIPALS
Política 16/03/2015

L'ANC, Òmnium i l'AMI ompliran el Palau Sant Jordi el 24 d'abril en suport als alcaldables independentistes

L'Assemblea preveu reunir unes 15.000 persones, segons ha avançat RAC1, i Carme Forcadell descarta ressuscitar la crida a una llista unitària

Ara
2 min
Carme Forcadell / DAVID BORRAT

BarcelonaL'ANC, Òmnium i l'AMI preparen un acte de suport als alcaldables independentistes el 24 d'abril al Palau Sant Jordi, segons ha avançat aquest dilluns RAC1. Aquestes organitzacions preveuen omplir els 15.000 seients disponibles en el que serà l'últim gran acte públic de Carme Forcadell com a presidenta de l'Assemblea. La mateixa Forcadell, de fet, ha confirmat aquesta informació i ha destacat a l'emissora que l'acte es fa "un mes abans de les municipals per donar importància a les eleccions" i com un "acte de suport perquè hi hagi ajuntaments independentistes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntada sobre si l'enquesta del CEO reflecteix un refredament del sobiranisme, la líder de l'ANC considera que "no està desinflat, està latent". "No podem estar tensionats permanentment", apunta, i subratlla que, "després de totes les picabaralles que hi ha hagut, els independentistes tenen majoria absoluta", malgrat que "els vots estan més repartits".

Pel que fa al full de ruta cap a la independència, del qual divendres se'n van presentar unes línies generals per avançar, Forcadell aspira a firmar-lo aquest mateix mes de març i està convençuda que "s'hi acabarà sumant la CUP, Unió al seu ritme també i una part d'ICV també".

Així mateix, Forcadell veu "bastant difícil" que es torni a plantejar una candidatura unitària de cara al 27-S, després de les darreres enquestes, atès que "hi va haver un acord entre el president Mas i el president d'ERC per a la data de les eleccions i pel full de ruta, el qual s'està complint". "Si es tornés a plantejar, seria una qüestió molt complicada", ha afegit, i ha recordat que l'ANC defensava "una llista unitària molt més àmplia que CiU i ERC".

stats