Forcadell avalaria una pregunta "aglutinadora" sobre si Catalunya ha de ser un estat "lliure i sobirà"

La presidenta de l'ANC trobaria "un frau" preguntar pel federalisme a la consulta

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha advertit aquest dilluns que seria "un frau a la ciutadania" preguntar per l'opció federalista a la consulta. Segons Forcadell, l'estat espanyol no pot oferir "res atractiu" als catalans i, per tant, està "radicalment" en contra de preguntar per una tercera via. "La gent no va sortir l'Onze de Setembre al carrer per reivindicar el federalisme", ha remarcat.

En un esmorzar de Nueva Economía Fórum, Forcadell ha defensat una consulta amb pregunta "clara", amb resposta de sí o no, sobre si Catalunya ha d'esdevenir un país independent, tot i que s'ha mostrat oberta a fórmules que utilitzin alguna expressió "aglutinadora", com ara estat "lliure i sobirà". "L'important és el concepte", ha argumentat.

Forcadell ha avisat que si abans de Nadal encara no hi ha data i pregunta, l'ANC promourà una "mobilització", però està convençuda que el Govern i el Parlament "compliran". D'altra banda, si l'estat espanyol impedeix la consulta i fins i tot les eleccions plebiscitàries, ha apostat per aprovar al Parlament una declaració unilateral d'independència.

Més continguts de