Forcadell diu que l'opció que l'ANC es presenti com a llista el 27-S és “molt remota”

La presidenta de l'Assemblea diu que les negociacions pel full de ruta “van avançant” i es mostra convençuda que la CUP i Unió s'hi acabaran sumant

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, descarta, d'entrada, que l'ANC acabi presentant una candidatura a les eleccions del 27-S, i assegura que seria una mesura 'in extremis' i només en el cas que els partits no acabin pactant un full de ruta sobiranista. La proposta surt de l' últim punt de la ponència del secretariat, que s'haurà de debatre a l'assemblea general que l'ANC celebrarà el 12 d'abril

“No ens ho hem plantejat seriosament, ho hem plantejat com a una opció molt remota. Voldria dir que els partits polítics no s'haurien posat d'acord, i ara mateix no ens plantegem que això pugui passar”, ha dit Forcadell en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', en què ha conclòs: “Voldria dir que anem molt malament”.

En aquest sentit, Forcadell ha subratllat que les negociacions pel full de ruta “van avançant” i s'ha mostrat convençuda que la CUP i Unió s'hi acabaran sumant.

Preguntada sobre si el procés sobiranista està punxant, Forcadell ha negat la major. "Nosaltres cada dia tenim més socis, i jo no conec ningú que fa tres anys fos independentista i ara no ho sigui". Tanmateix, ha admès que "els ciutadans no podem estar sempre en tensió. Sempre hi ha alts i baixos". De tota manera, ha assegurat que ara "tenim la fita del 27-S" i s'ha mostrat convençuda que la societat s'hi bolcarà amb la mateixa intensitat que ho va fer el 9-N.

Forcadell també ha fet autocrítica, i ha admès que la societat civil potser "no vam pressionar prou els partits [després del 9-N] perquè s'arribés a un acord". "No ho hauríem d'haver fet", ha admès. Tanmateix, ha volgut remarcar que ara cal posar focus en els pròxims passos a seguir: "l'important és la definició del full de ruta, i està ben encarat: les eleccions del 27-S han de ser plebiscitàries", ha conclòs.