Política 10/03/2015

Forcadell diu que l'opció que l'ANC es presenti com a llista el 27-S és “molt remota”

La presidenta de l'Assemblea diu que les negociacions pel full de ruta “van avançant” i es mostra convençuda que la CUP i Unió s'hi acabaran sumant

Ara
2 min
Carme Forcadell és presidenta de l'ANC / ACN

BarcelonaLa presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, descarta, d'entrada, que l'ANC acabi presentant una candidatura a les eleccions del 27-S, i assegura que seria una mesura 'in extremis' i només en el cas que els partits no acabin pactant un full de ruta sobiranista. La proposta surt de l'últim punt de la ponència del secretariat, que s'haurà de debatre a l'assemblea general que l'ANC celebrarà el 12 d'abril.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“No ens ho hem plantejat seriosament, ho hem plantejat com a una opció molt remota. Voldria dir que els partits polítics no s'haurien posat d'acord, i ara mateix no ens plantegem que això pugui passar”, ha dit Forcadell en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', en què ha conclòs: “Voldria dir que anem molt malament”.

En aquest sentit, Forcadell ha subratllat que les negociacions pel full de ruta “van avançant” i s'ha mostrat convençuda que la CUP i Unió s'hi acabaran sumant.

Preguntada sobre si el procés sobiranista està punxant, Forcadell ha negat la major. "Nosaltres cada dia tenim més socis, i jo no conec ningú que fa tres anys fos independentista i ara no ho sigui". Tanmateix, ha admès que "els ciutadans no podem estar sempre en tensió. Sempre hi ha alts i baixos". De tota manera, ha assegurat que ara "tenim la fita del 27-S" i s'ha mostrat convençuda que la societat s'hi bolcarà amb la mateixa intensitat que ho va fer el 9-N.

Forcadell també ha fet autocrítica, i ha admès que la societat civil potser "no vam pressionar prou els partits [després del 9-N] perquè s'arribés a un acord". "No ho hauríem d'haver fet", ha admès. Tanmateix, ha volgut remarcar que ara cal posar focus en els pròxims passos a seguir: "l'important és la definició del full de ruta, i està ben encarat: les eleccions del 27-S han de ser plebiscitàries", ha conclòs.

stats