Política 24/08/2014

Forcadell no veu "cap impediment" per fer la consulta i assegura que "d'aquí no ens trauran"

La presidenta de l'ANC preveu que la Diada d'enguany serà la "més multitudinària de la historia"

Acn
2 min
La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, i el cantautor Lluís Llach aquest diumenge durant el dinar popular que ha organitzat l'ANC a Sant Pere Pescador / ACN

Sant Pere PescadorLa presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha reiterat que no hi ha "cap impediment" per fer la consulta el 9-N. "Si Catalunya és sobirana, votarem d'acord amb la legalitat, amb la nostra llei de consultes, perquè és constitucional i és dins de l'Estatut", ha subratllat. En aquest sentit, Forcadell ha reiterat que l'objectiu de l'ANC és poder posar les urnes al carrer i ha assegurat que "d'aquí no ens trauran". D'altra banda, la presidenta confia que l'11 de setembre serà "el més multitudinari de la nostra història". Forcadell ha participat aquest diumenge en la formació d'una triple V a Sant Pere Pescador, per terra, mar i aigua; i un mural dirigit a la presidenta del Brasil, Dilma Rousseff.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des del principi, Forcadell no ha volgut entrar a valorar les declaracions dels dirigents polítics sobre la consulta i la possibilitat que el Tribunal Constitucional tombi la llei de consultes del Parlament català. En aquest sentit, la presidenta ha volgut diferenciar l'ANC de qualsevol formació assenyalant que ells "mai responen" a les declaracions dels partits perquè són "societat civil". "Estem convençuts que el 9-N votarem i aquest és el nostre únic objectiu, no hi ha cap raó per què no puguem votar i guanyar i ho farem dins de la legalitat catalana", ha assenyalat.

Segons Forcadell, per reforçar aquesta convicció és necessari que la V d'aquest 11 de setembre tingui una gran afluència d'assistents. "Estem convençuts que la propera diada serà la més multitudinària de la nostra història", ha assegurat tot apuntant que ja no queda cap autobús per llogar. Unes paraules que contrasten amb les declaracions que van fer ara fa unes setmanes des de l'ANC en què feien una crida a mobilitzar la ciutadania perquè havien notat una disminució de participants.

"Estem convençuts que l'11 de setembre serà un èxit i que el 9-N votarem i guanyarem perquè així ho vol el Govern i la majoria de la societat catalana i el Parlament", ha dit amb seguretat. En aquest sentit, Forcadell ha reiterat que la llei de consultes catalana és "perfectament legal, constitucional i és dins de l'Estatut". "Per tant, no hi ha cap impediment per què no votem el 9-N, i amb aquest objectiu treballem, i d'aquí no ens trauran", ha subratllat.

D'altra banda, la presidenta de l'ANC no ha volgut entrar a valorar la querella que vol presentar el sindicat Manos Limpias contra ella per incitar a la "sedició". "No fem comentaris, no els vam fer abans i tampoc els farem ara", ha argumentat. Forcadell ha participat aquest diumenge en la triple V que s'ha fet a Sant Pere Pescador, per mar, terra i aire. L'esdeveniment ha aplegat unes 2.500 persones a la desembocadura del riu Fluvià. Des de l'organització han assegurat que s'han superat totes les previsions, ja que només comptaven amb uns 1.200 inscrits a la pàgina web. Els assistents també han aixecat un mural dirigit a la presidenta del Brasil, Dilma Rousseff, on es reclamava poder fer la consulta.

L'acte –anomenat 'Caminem cap al 9-N 2014'– ha estat organitzat per l'ANC i s'ha allargat durant gran part del dia amb un dinar popular amb unes 900 persones, entre les quals hi havia el cantant i músic Lluís Llach; el vicepresident de l'ANC, Jaume Marfany, i el president de Súmate, Eduardo Reyes. Després, aquests participants han estat els encarregats de fer un petit parlament sobre quin va ser el primer dia que van veure que eren independentistes, la situació actual que viu Catalunya i el futur després de la consulta.

stats