ONZE DE SETEMBRE
Política 08/09/2014

Forcadell, a l'ARA Bassas: "La Diada del 2014 ha de ser la definitiva"

La presidenta de l'ANC assegura que la V de l'Onze de Setembre superarà els 500.000 inscrits

L. Vicens / O. March
2 min

BarcelonaLa presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha assenyalat en el primer especial de l'ARA Bassas dedicat a la Diada d'enguany que la V del dia Onze de Setembre "segur que passarà dels 500.000 inscrits". "El suflé sobiranista no s'està desinflant", ha apuntat Forcadell, que ha fet una crida a "assegurar" tots els trams, especialment aquells que encara no estan plens. "Tothom que vulgui un canvi en aquest país, que s'hi apunti", ha asseverat la presidenta de l'ANC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ha de ser la Diada definitiva", ha assenyalat Forcadell, que ha indicat que no ha de ser el Tribunal Constitucional (TC) qui decideixi sobre el futur de la consulta. En tot cas, la presidenta de l'ANC ha apuntat que l'entitat no té preparada una mobilització en cas que el TC suspengui el referèndum un cop sigui convocat. "El 80% de la població vol la consulta, i això ens dóna molta fortalesa", ha assenyalat.

Forcadell ha reiterat que l'únic pla sobre el qual treballa l'ANC és la consulta. Preguntada per unes eventuals eleccions plebiscitàries, Forcadell ha dit que “no podem especular” sobre escenaris futurs. “Quan arribi el moment, decidirem”, ha sentenciat.

La presidenta de l'ANC també ha fet referència a la decisió del govern britànic d'oferir més autonomia a Escòcia. “És una decisió política molt intel·ligent”, ha dit Forcadell, que ha dit que l'actitud de Londres és “molt envejable”. “Allà fan lleis per assegurar la democràcia i aquí ho fem al revés, utilitzem les lleis per frenar la democràcia”, ha assegurat Forcadell.

L'ANC ha fet una crida a no caure en les provocacions que hi pot haver el dia de la Diada per part de grups contraris a la independència, tot i que Forcadell s'ha mostrat convençuda que la V serà pacífica “com la manifestació del 2012 i la cadena humana de l'any passat”.

El primer especial de l'ARA Bassas ha comptat també amb la presència de Toni Soler i Empar Moliner.

stats