Política 17/08/2015

Forcadell recorda que CDC i ERC han pactat que Mas sigui el candidat a la presidència

La número dos de la llista Junts pel Sí reivindica el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S per justificar el pas endavant de la societat civil a la candidatura

Acn
1 min
La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, amb el president Artur Mas / PERE VIRGILI

La Seu d'urgellLa número dos de la llista Junts pel Sí a Barcelona, Carme Forcadell, ha recordat aquest dilluns que "hi ha un acord entre Convergència i Esquerra per fer que Artur Mas sigui el candidat a la presidència de la Generalitat". "No és important el qui sinó el què, el que farem entre tots, el canvi que volem, és important perquè demostra la força d'un país", ha apuntat l'expresidenta de l'ANC. Forcadell ha explicat que Junts pel Sí és una candidatura de la societat civil i que per això és encapçalada per persones de la societat civil. En aquest sentit, ha assenyalat que "no són unes eleccions normals sinó un plebiscit, i per això els polítics professionals s'han fet enrere i han deixat que la societat civil faci un pas endavant".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junts pel Sí ha començat un seguit d'actes per presentar la candidatura al territori. Membres de la formació han estat aquest dilluns a la Seu d'Urgell, on Forcadell i el cap de llista per Lleida a la candidatura, Josep Maria Forné, han fet una crida a sumar-se a la campanya 'Fes-te candidat pel sí'. Forné ha dit que "és un moment important de la campanya per poder passar dels 40.000 candidats". En aquest sentit, ha assegurat que la iniciativa vol fer que tothom "se senti partícip del moment històric que vivim".

Forné ha assenyalat que, a més d'explicar com es configura la llista de Junts pel Sí, s'ha de fer conèixer a la població les raons i els arguments que presenta la candidatura per aconseguir l'estat propi.

stats