Política 08/09/2014

Carme Forcadell i Muriel Casals, convençudes que la consulta es farà malgrat el veto del TC

Les presidentes de l'ANC i Òmnium Cultural insisteixen a Catalunya Ràdio que la "fortalesa" del 9-N és que "ho vol la majoria" de catalans

Ara
2 min
Muriel Casals i Carme Forcadell durant la roda de premsa d'aquest dimecres / PERE TORDERA

BarcelonaL'ANC i Òmnium Cultural tenen el ple convenciment que la consulta del 9-N se celebrarà malgrat que el Tribunal Constitucional veti el decret de convocatòria. En una entrevista conjunta a 'El matí de Catalunya Ràdio, les presidentes de les dues entitats, Carme Forcadell i Muriel Casals, han insistit que la "fortalesa" del 9-N és que "ho vol la majoria" de catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, les dues han descartat parlar d'altres escenaris o noves mobilitzacions si l'Estat veta la consulta. Forcadell ha remarcat que el TC, "deslegitimat i polititzat", “no pot prendre la decisió” d'aturar el 9-N, “que és un mandat expressat pel poble de Catalunya”. Per la seva banda, Casals ha insistit que "aquesta consulta es farà, i dins d'un marc legal, convocada per les autoritats a les que ens devem i volem obeir, que són les autoritats de Catalunya". Forcadell també ha subratllat que la decisió de convocar i celebrar la consulta no serà del Govern, sinó del Parlament, que “encara té més força”.

Forcadell i Casals han fet, novament, una crida a omplir la V de la Diada, que ja supera els 470.000 inscrits, segons han confirmat. Respecte de la reivindicació d'enguany, Forcadell ha precisat que aquesta vegada la gent sortirà al carrer “a assegurar la consulta del 9-N, no a demanar-la”, perquè “la legitimitat per celebrar-la ja ens l'hem guanyat”, ha remarcat. Alhora, s'ha mostrat convençuda que la Diada de l'any que ve serà de “celebració”, “no reivindicativa”.

Preguntades per si el cas Pujol afecta el procés sobiranista, Forcadell ha assegurat que "no", i ha insistit que es tracta d'un procés "transversal" i "liderat per una majoria social i per molts partits polítics".

Atacs a l'ANC

Sobre el robatori de dades a l'Assemblea, Forcadell ha admès que un grup de 'hackers' va accedir al registre sobre possibles persones que podien assistir a l'assemblea de Tarragona, però ha assegurat que els pirates informàtics no van poder accedir a la base de dades de l'entitat. Alhora, ha insistit que la pàgina web de l'ANC és "absolutament segura" i "amb una seguretat més alta de la que es requereix", i ha insistit que "si un 'hacker' és bo", pot accedir a qualsevol web.

Sigui com sigui, Forcadell ha reconegut que l'Assemblea sabia que tard o aviat "arribaria un moment que seríem atacats" amb l'objectiu de "desprestigiar-nos", com a "actor important del procés" que és.

stats