Política 09/11/2017

La jutge Carmen Lamela ja té en propietat la plaça al jutjat central número 3 de l'Audiència Nacional

El BOE publica el nomenament aquest dijous

Ara
2 min
La magistrada Carmen Lamela, en una imatge d'arxiu

BarcelonaDes d'octubre del 2015, la jutge Carmen Lamela dirigeix el jutjat central número 3 de l'Audiència Nacional, el que està fent la instrucció del cas contra el Govern a partir de la declaració d'independència del 27 d'octubre. Fins a aquest dijous, però, Lamela ocupava una plaça interina, que ara ja ha passat a tenir en propietat. El 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE) publica l'acord de la comissió permanent del Consell General del Poder Judicial, en la reunió del 28 de setembre. La decisió de convertir Lamela en jutge titular de l'Audiència es va prendre, doncs, abans que comencés a instruir la causa contra el Govern, però no s'ha materialitzat fins a aquest dijous, un cop ha sigut publicada al BOE. Aquest mateix dijous, Lamela ha rebutjat concedir la llibertat als vuit consellers empresonats. La polèmica magistrada és la protagonista d'una campanya a Change.org que demana la seva inhabilitació i que ja acumula més de 215.000 signatures.

Més enllà del cas contra el Govern, Lamela també va decidir que els presidents de l'ANC, Jordi Sànchez, i d'Òmnium Cultural acabessin a la presó de Soto del Real per la seva responsabilitat en les manifestacions del passat 20 de setembre davant la conselleria d'Economia.

A més, s'ha encarregat durant els últims anys de la instrucció de casos mediàtics com el que va portar l'expresident del Barça, Sandro Rosell, a presó provisional per blanqueig de capitals o el cas Alsasua, en què va decidir enviar tres acusats a presó -on porten un any- en ratificar que l'agressió a dos agents policials fora de servei constituïa un delicte de terrorisme.

Lamela va arribar a l'Audiència Nacional el 2014, però no va ser fins a l'octubre del 2015 que es va fer càrrec del jutjat d'instrucció número 3, en substitució de Juan Pablo González, que substituïa interinament el titular de la plaça, Javier Gómez Bermúdez, que actuava de jutge d'enllaç a França fins que al juliol va decidir demanar l'excedència voluntària i passar al sector privat. Ara, Lamela deixa de ser interina i assumeix en propietat la plaça de magistrada-jutge del jutjat central d'instrucció número 3.

Carmen Lamela aconsegueix la plaça en propietat a l'Audiència Nacional
stats