Política
Política 04/06/2011

Carod: "N'hi ha que s'han dedicat a obtenir el control orgànic d'ERC per apartar-me de la direcció"

L'ARA publica íntegrament la carta, de dues pàgines, que líder històric dels republicans ha fet arribara Puigcercós i Ridao. No s'estalvia els retrets i anuncia que vol continuar treballant per "una esquerra nacional plural"

Pere Martí
1 min
La carta en exclusiva de Carod-Rovira (pàgina 1)

BarcelonaJosep-Lluís Carod-Rovira remarca que no vol que sigui una escissió, sinó una decisió exclusivament personal que ja havia decidit fa temps. I subratlla que continuarà treballant per fer una esquerra nacional plural possible, que vulgui governar aquest país sense complexos. En la seva carta, de dues pàgines, recorda la seva trajectòria política, destacant la Crida Nacional de 1986, que va significar el renovament generacional del partit i la seva arribada a la secretaria general del partit el 1996, amb "un partit fort, d'esquerres i de govern". En aquest punt lamenta que mentre que ell es va dedicar a l'extensió social de l'independentisme "hi hagué qui va dedicar-se a obtenir el control orgànic de la formació i a una obstaculització permanent per tal d'apartar-me de la direcció"

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'agrair la tasca dels militants, fa autocrítica perquè com "tothom que pren de decisions, vam cometre errors i jo el primer". Però el que l'ha fet prendre la decisió és el progressiu allunyament de la direcció del partit. "Ha arribat un punt que ha deixat de tenir sentit la meva pertinença a ERC, la qual dono per acabada". Però adverteix que "continuaré treballant per una "esquerra nacional plural, que vulgui governar aquest país sense complexos".

stats