POLÍTICA
Política 20/01/2011

Carod continuarà militant a ERC malgrat que cada cop se'n sent "més lluny"

En una entrevista a Comunicàlia, no tanca la porta a ocupar càrrecs institucionals -"no sé si vindran o no", afegeix- i declara que en les properes setmanes es podria concretar algun dels diversos projectes que té en perspectiva en l'àmbit universitari i la cultura.

Acn
2 min
Josep Lluís Carod-Rovira

BarcelonaL'exvicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha afirmat que no pensa deixar la militància a ERC malgrat que cada cop se sent "més lluny" de la direcció del partit des de fa dos anys ençà. Al seu torn, ha admès que no descarta tenir càrrecs institucionals en un futur. "No sé si vindran o no o si em vindrà de gust acceptar-los", ha assenyalat, però "no els descarto", ha reconegut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Carod-Rovira, que a partir d'ara vol ser presentat com a polític i escriptor, ha fet aquestes declaracions en una entrevista amb Comunicàlia, on ha estat especialment dur amb el PSC, de qui ha dit que la seva campanya electoral va estar dissenyada per "algú de Convergència", ja que "ha estat nefasta", ha dit.

Carod-Rovira no descarta tornar a la línia d'activitat política "en un futur", encara que considera que "només hi pots tornar si tens un càrrec institucional" o "si estàs a la direcció d'un partit", requisits que ell no compleix ja que és "un militant de base d'un partit amb la direcció del qual cada cop em sento més lluny per les línies que s'adopten des de fa dos anys". Amb tot, no deixarà de militar a ERC "perquè no hi ha cap més força política que expressi el que sóc; un català d'esquerres que vol que el seu país sigui independent".

Projectes en l'àmbit universitari i la cultura

"En les properes setmanes" es podran concretar alguns dels "diversos projectes en l'àmbit universitari i de la cultura" que té en perspectiva Carod, segons ha dit. Per l'exvicepresident, aquesta situació "és molt positiva", perquè "la gent que abans de la política ja teníem una professió és bo que entenguem que això no és per sempre". "Que vol dir que descarto en el futur tornar a tenir càrrecs institucionals?", s'ha preguntat, i ha respost: "No, jo no els descarto, no sé si vindran o no o si em vindrà de gust acceptar-los', però 'és absolutament saludable de tant en tant parar màquines i mirar-te el món des d'una altra perspectiva", ha insistit.

La campanya electoral del PSC, feta per convergents

A judici de Carod, "tot el positiu que hi havia en el PSC des del 2003 fins al 10 de juliol del 2010 és una cosa, però entre el 10-J i el 28-N ells no ho deuen saber però jo estic convençut que qui ha dissenyat la campanya del PSC devia ser algú de CiU perquè la campanya ha estat nefasta". Prova d'això n'és, segons l'exvicepresident, que el PSC digués en campanya "que són el partit dels que es volen quedar a Espanya". "Em pensava que això era del PP", ha etzibat.

El problema de l'esquerra catalana és que és 'apàtrida'

Una de les causes de la crisi que l'esquerra té a Catalunya és que és "apàtrida", segons Carod-Rovira, referint-se així al principal partit d'esquerres, el PSC. Segons ha dit, les esquerres catalanes pateixen "els mateixos problemes que la resta d'esquerres europees" però amb l'afegit que la catalana "és l'única esquerra apàtrida del món".

stats