NOU CICLE A CATALUNYA
Política 11/12/2010

Carod: "Vull ser a primera línia d'un nou projecte per a les espanyoles"

Josep-Lluís Carod-Rovira reivindica en una entrevista a l'ARA que és moment de bastir un nou projecte polític de cara a les eleccions generals del 2012 que defensi Catalunya a Madrid des de la perspectiva de les esquerres. Explica que va sentir una "barreja de tristesa i ràbia" en conèixer els resultats d'ERC la nit electoral. Cita Churchil per dir que "a vegades s'ha de canviar de partit per defensar les mateixes idees"

Redacció
1 min

BarcelonaEl vicepresident del Govern en funcions, Josep Lluís Carod-Rovira, diu en una entrevista a l'ARA que després de la patacada electoral del PSC i ERC, és moment de pensar en un projecte polític capaç d'aglutinar a partits, persones, associacions i entitats progressistes catalanes que "s'identifiquin en aquesta xarxa que vol que la Catalunya de centreesquerra progressista s'expressi claríssimament a Madrid". Ja avança que ha mantingut converses en aquest sentit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, explica que la nit electoral va sentir una "barreja de tristesa i ràbia" quan va conèixer la desfeta electoral d'ERC, de la que no se'n sent corresponsable. Alerta davant les actituds "marginals" que atribueix als principals líders del partit. Si bé diu que no té perquè deixar ERC, cita Churchil per avisar que "a vegades s'ha de canviar de partit per seguir defensant les mateixes idees". Recorda que amb Joan Puigcercós i Joan Ridao, ERC ha perdut 540.000 vots, i que va quedar-se "atònit" en veure que, malgrat la desfeta, la nit electoral no s'anunciaven dimissions.

En l'entrevista, també considera que el concert que defensa Artur Mas és "una presa de pèl", perquè si CiU hi hagués cregut no hauria pactat eliminar-lo de l'Estatut que el Parlament va aprovar el 2005.

L'entrevista la podeu llegir sencera a l'edició impresa de l'ARA, als punts de venda habituals, o al quiosc digital de l'Ara.cat.

stats