CONSEQÜÈNCIES DEL 28-N
Política 04/12/2010

Reagrupament no es rendeix i prepara candidatures per a les municipals

Carretero i la resta de la Junta posaran el seu càrrec a disposició d'una Assemblea Nacional de la formació. Preveuen treballar quatre anys com una associació cívico-política

Roger Tugas
2 min
El líder de Reagrupament, Joan Carretero, durant el míting central de campanya a l'Auditori de Barcelona.

BarcelonaEls mals resultats electorals del Reagrupament (RCat) no han provocat la fi prematura de la formació que alguns pronosticaven i avui la seva Junta Directiva, amb Joan Carretero al capdavant, ha decidit organitzar una Assemblea Nacional de cara a principis de la primavera vinent en la que els membres del màxim òrgan del partit posaran el seu càrrec a disposició dels afiliats, que també debatran una nova ponència política renovada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Junta d'avui també ha decidit donar suport “als qui, atenent els nostres principis i objectius, creguin convenient presentar-se com a opció a les eleccions municipals de 2011”, malgrat que el seu objectiu prioritari no és establir-se com un partit municipalista. Consultat per l'ARA, el responsable de comunicació de la formació, Xavier Borràs, ha explicat que la marca electoral no seria RCat, sinó que en posaran a disposició una altra, que podria ser “Treball Municipal”. Igualment, “a priori no s'han plantejat acords previs amb altres organitzacions independentistes” que seran presents als comicis, com Solidaritat Catalana, Esquerra o la CUP, i encara no saben on podrien confeccionar llistes, tot i que, per exemple, “a Vic segurament sí” hi seran presents.

Pel que fa a la valoració dels resultats, els membres de la Junta han acceptat que “s'han comés molts errors” durant la campanya deguts a què la formació està liderada per “gent no professional de la política”. Durant els propers quatre anys, RCat es prepararà per a les properes eleccions nacionals, però mentrestant treballarà com una associació cívico-política que no descarta presentar iniciatives legislatives populars o fer feina a nivell sectorial i territorial. Sigui com sigui, el màxim òrgan de l'organització independentista ha decidit avui per unanimitat “donar continuïtat, de forma unànime, a aquest projecte polític” i “reforçar tant l'estructura organitzativa i sectorial com la comunicació interna i externa de l'associació”.

stats