CAS MILLET
Política 17/01/2011

La secretària confirma la constant relació de Millet amb el tresorer de CDC

Elisabet Barberà, que durant 35 anys va ser secretària personal de Fèlix Millet, ha confirmat avui davant del jutge la constant relació que el seu cap mantenia amb el tresorer de CDC, Carles Torrent, mort el 2005, i ha negat conèixer el seu successor, Daniel Osàcar

Laia Espin/agències
2 min

BarcelonaBarberà ha declarat avui durant hora i mitja davant del jutge que investiga el saqueig del Palau de la Música, que l'ha imputat en el cas davant les sospites que era coneixedora del saqueig de la institució cultural per part de Fèlix Millet i Jordi Montull. La que durant 35 anys va ser secretària personal de Fèlix Millet, i que va ser acomiadada pels actuals responsables del Palau, s'ha ratificat en la versió que va mantenir quan l'any passat va declarar davant del jutge com a testimoni i ha recalcat que ella es limitava a obeir ordres del seu cap, i que mai va sospitar dels seus il·lícits manejos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Respecte a la relació entre el Palau i càrrecs de CDC, Barberà ha assenyalat que el tresorer Carles Torrent, també responsable de la Fundació Trias Fargas, afí a la formació convergent, mantenia contacte continu amb Millet a través de visites, telefonades o correspondència. Això no obstant, ha precisat que a Daniel Osàcar, que va succeir Torrent com a tresorer de CDC, el coneix només d'haver llegit el seu nom a la premsa i que ignora qui és el "Daniel" que apareix anotat diverses vegades a les agendes de Fèlix Millet, malgrat que ella mateixa gestionava els seus dietaris, segons informa EFE.

900.000 euros en metàl·lic

Barberà ja havia declarat com a testimoni i durant un judici laboral pel seu acomiadament del Palau. Aquest cop, ha ratificat el que va dir com a testimoni i s'ha exculpat de tota responsabilitat en el frau comès pels seus caps, que ha assegurat que desconeixia. Ella no portava directament la comptabilitat del Palau, segons el seu advocat, Sergi Mercé, però sí que anotava detalladament totes les entrades i sortides de diners en efectiu de la caixa forta del despatx de Millet, de la qual tenia la clau.

Per això, ha dit que no li estranyava que arribessin gairebé 900.000 euros en efectiu repartits en quatre sobres de mans de Millet. De fet, cada mes ella preparava diversos sobres que sumaven entre 40.000 i 50.000 euros per a despeses suposadament personals de Millet, com pagaments a les seves filles i la seva dona, al jardiner o als masovers, entre d'altres, a més de sis o set hipoteques, informa l'ACN.

La d'aquest dilluns pot haver estat una de les últimes diligències del cas que farà el jutge Juli Solaz, que en pocs dies serà nomenat magistrat de la secció 22 de l'Audiència de Barcelona. Ara el cas queda a l'espera del canvi de jutge i de si s'accepta la separació de la causa referent al possible finançament irregular de CDC.

stats