Parlament
Política 21/10/2014

C's insinua que la CUP encobrirà les sospites de corrupció a CiU des de la comissió d'investigació del frau

Carina Mejías considera que la CUP està disposada "a tot" per la consulta i per això s'oposa a la designació de David Fernàndez com a president de la comissió

R.tugas/ N.orriols
2 min

BarcelonaLa portaveu de C's, Carina Mejías, ha acusat aquest dimarts la CUP de "complicitat" amb el Govern i ha dubtat que vulguin arribar "fins al final" en la investigació del cas Pujol al Parlament. Així Mejías ha explicat les raons per les quals C's s'ha oposat aquest matí junt al PP, a la Junta de Portaveus, a què la CUP presideixi la comissió d'investigació sobre el frau fiscal a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la portaveu de C's, si la CUP està disposada "a tot" per tirar endavant el procés sobiranista, també evitarà donar suport a compareixences "incòmodes" per CiU. En aquest sentit, ha dit que dubta que voti favorablement a que el president de la Generalitat Artur Mas, el conseller d'empresa i Ocupació Felip Puig o els fills de Jordi Pujol, donin explicacions al Parlament.

Prèviament, el diputat de la CUP Quim Arrufat ha afirmat que presidiran "amb orgull" una comissió tan "rellevant políticament". Al seu torn, el portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, ha avançat que el seu grup intentarà que es constitueixi "el més aviat possible la comissió" i no avalarà "que pugui acabar tancant-se en fals o que es dilueixi el motiu fonamental de la seva constitució, el frau confés de Jordi Pujol". Mena ha mostrat igualment la seva "satisfacció perquè la presidència hagi recaigut en David Fernàndez", qui "segur que donarà tota l'agilitat i rigor que una comissió d'aquestes característiques requereix".

Així, el portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha explicat que va fer "dos precs" a David Fernàndez: "Que la CUP ens pogués garantir els recursos suficients per a aquesta tasca i que es recordés que l'objectiu central és el delicte fiscal reconegut pel president Jordi Pujol i tota la trama que ha pogut existir al seu entorn i el cobrament de comissions il·legals". En haver-ho acceptat, els socialistes li han donat suport en el nomenament.

stats