Política 14/10/2016

Casado (PP): "No hi ha un problema entre Catalunya i Espanya, sinó de convivència entre els catalans"

El vicesecretari de comunicació del PP avisa que les consultes "il·legals" toparan amb el "mur de la llei"

Núria Orriols
2 min
Pablo Casado és el nou vicesecretari de comunicació del PP / EFE

BarcelonaEl centre cívic Vil·la Florida, de Barcelona, ha estat el lloc escollit pel PP per parlar sobre xarxes socials amb la militància barcelonina. El convidat estrella, aquest cop, era el vicesecretari de comunicació estatal, Pablo Casado, acompanyat de la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, i el líder dels populars a Barcelona, Alberto Fernández Díaz. Ara bé, el discurs de Casado poc ha tingut a veure amb la comunicació digital: el procés sobiranista n'ha estat el protagonista. "No hi ha un problema entre Catalunya i Espanya, sinó un problema de convivència entre catalans", ha sentenciat el popular, posant d'exemple el trencament de CiU, la desaparició d'Unió o les discrepàncies internes del PSC per "abraçar el secessionisme". Davant d'això, ha erigit el PP com el partit que sempre ha defensat la unitat d'Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El vicesecretari general del PP ha negat que hi hagi un "problema català" a Espanya i ha reduït el procés d'independència en una ocurrència de dirigents "irresponsables" i "nacionalistes". Casado ha centrat les crítiques contra l'expresident Artur Mas per haver posat les urnes al 9-N i contra l'ajuntament de Badalona per haver desacatat la resolució judicial que els obligava a fer festa el 12 d'octubre.

En relació al dret a decidir, i en vista el referèndum que el president, Carles Puigdemont, ha fixat per al setembre de 2017, el dirigent popular ha avisat que les "consultes il·legals topen amb el mur de la llei", afegint que ni el mandat executiu ni la representativitat política poden sobrepassar la Constitució. "El PP sempre vetllarà pel compliment de la llei a Catalunya", ha afirmat. A més, ha instat l'expresident Mas a explicar davant dels tribunals perquè pensava que la seva "ideologia secessionista" es trobava per sobre de la norma.

Casado també s'ha referit a la desobediència del 12 d'octubre de l'ajuntament de Badalona com un "circ" i un "espectacle" d'aquells que mantenen una actitud "antidemocràtica" envers el PP. A parer seu, la confluència d'esquerres no tolera la llibertat d'expressió ni les idees que s'allunyen de les seves i ha acusat la coalició que governa l'Ajuntament de no respectar els resultats de les eleccions que va guanyar l'exalcalde Xavier García Albiol.

El responsable de comunicació del PP també s'ha dirigit directament al tinent d'alcalde d'Hisenda de Badalona, Jose Tellez, que va estripar la resolució judicial davant les càmeres de televisió. "Què passa si ara els veïns de Badalona comencen a estripar les multes o incomplir la llei en base de la seva ideologia"?, s'ha preguntat davant d'un públic que l'animava a accentuar la duresa de les seves paraules.

Alícia Sánchez Camacho també s'ha volgut referit als fets del 12-O per titllar-los de "desafiament" i ha recordat que Dolors Sabater és alcaldessa de Badalona gràcies al PSC -es va negar a donar suport a Albiol-. Aixó, ha instat el PSOE a no repetir la mateixa estratègia a escala estatal i a prendre decisions pensant amb Espanya. La dirigent popular ha posat de manifest que, davant els plans sobiranistes, cal un executiu "fort" a Madrid. "Ho necessiten tots els espanyols però sobretot els catalans", ha conclòs la líder del PP a Catalunya.

stats