El PP fa una crida a l'aliança de la dreta amb el lema per al 10-N: "Unir per guanyar"

Casado lamenta la fractura electoral i demana aglutinar el vot al voltant del PP

El Partit Popular ha posat en marxa la maquinària electoral amb l'estrena del seu nou lema per a les eleccions del 10-N, "Unir per guanyar". Durant la reunió del comitè nacional del PP aquest dilluns, el líder de la formació, Pablo Casado, ha fet una crida a evitar la fractura de la dreta i a aglutinar el vot conservador i de centre al voltant del PP, en un clar missatge a Ciutadans i a Vox. "Quin sentit ha tingut desunir la unitat de vot al voltant del PP i mantenir la fractura electoral, empobridora i paralitzant de l'últim any?", s'ha preguntat Casado. 

El líder del PP ha defensat que el seu partit actuï "com una gran plaça Major de l'Espanya raonable", i ha confirmat que l'estratègia electoral del PP passa per liderar la unió de la dreta a la plataforma Espanya Suma i per fer un gir al centre. "Us proposo una majoria centrada, orientada a oferir tranquil·litat i progrés –ha destacat Casado en una intervenció oberta–. El meu compromís és unir per guanyar, guanyar per governar i governar per unir Espanya", ha insistit. El comitè executiu ha anunciat que el secretari general del partit, Teodoro García Egea, repetirà com a director de campanya.

Punt de trobada del centre-dreta

En un discurs que marca l'inici de la precampanya electoral, Casado ha assegurat que l’impuls cívic que va fer possible la Transició “s’està esgotant” i ha demanat que, “davant els irresponsables que estan intantant accelerar el deteriorament”, cal “renovar l’impuls constructiu”. El líder del PP es presenta com a l'única opció per liderar la dreta i desallotjar Sánchez de La Moncloa i com l'únic capaç d'aglutinar una majoria de centre-dreta. "Hem de buscar un nou punt de trobada d’aquesta gran majoria que en ocasions oblida el que és perquè ningú li recorda. Un punt de trobada entre territoris i generacions d’espanyols que en el passat han demostrat que volen estar units”, ha asseverat.

Per aconseguir que Ciutadans accepti anar de bracet del PP a les eleccions del 10-N, el PP ofereix "generositat" a les llistes. La portaveu parlamentària, Cayetana Álvarez de Toledo, està disposada a "renunciar" al seu lloc de número u a la llista per Barcelona perquè l'encapçali Inés Arrimadas, tot i que Ciutadans ja ha rebutjat l'oferta.

  • Etiquetes