Política 24/04/2019

Casado: "El terrorisme jihadista és tan despietat com el de Terra Lliure"

Casado busca a Andalusia un revulsiu en la recta final de la campanya

Laia Forès
1 min
Casado menysprea les enquestes, que li donen la possibilitat de governar a Sánchez

SevillaEl líder del PP, Pablo Casado, insisteix en barrejar Catalunya i el Procés amb el terrorisme, en aquest cas ressuscitant Terra Lliure, l'organització terrorista que va abandonar les armes fa 28 anys. En un míting electoral a Màlaga, Casado ha parlat aquest dimecres dels problemes "existencials" que té Espanya -com el nacionalisme català i basc, ha apuntat- i ha fet una crida a combatre “sense complexos” el terrorisme jihadista comparant-lo amb el de Terra Lliure.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“El terrorisme islamista és igual de despietat que el terrorisme etarra i el de Terra Lliure i que alguns estan reivindicant”, ha assegurat. Casado ha dit que "ni a França ni a Alemanya" entenen que el govern espanyol “negociï amb terroristes”, una afirmació que ha fet en al·lusió a EH Bildu.

El PP ha triat Andalusia per encarar la ressaca dels debats electorals i la recta final de la campanya. El líder del partit conservador ha visitat aquest dimecres Sevilla, Granada i Màlaga després de dos debats televisius que no ha sabut aprofitar per reivindicar-se com a líder de la dreta. El PP espera que la visita a Andalusia li serveixi per recuperar terreny de cara a diumenge. "Podem fer-ho", ha reivindicat Casado.

A Andalusia, feu històric del PSOE, el PP va aconseguir el govern autònomic a les eleccions del desembre gràcies a un pacte amb el partit d'Albert Rivera, tot i que els socialistes van obtenir més vots. Per a les generals, les enquestes auguren una caiguda del suport als populars, castigats pels bons resultats que previsiblement obtindran Ciutadans i Vox. A Màlaga, Casado ha estat acompanyat d'eurodiputats populars i del president del grup popular al Parlament Europeu -i candidat a presidir la Comissió Europea-, l'alemany Manfred Weber.

stats