Política 23/04/2018

Casado (PP) treu dramatisme a una repetició electoral a Catalunya

Demana separar entre esport i política però aplaudeix les banderes espanyoles a la final de la Copa

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, en roda de premsa després de reunir-se el comitè de coordinació del PP. EFE

MadridEl vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha insistit aquest dilluns que cal que el president del Parlament, Roger Torrent, proposi un candidat a la investidura que sigui "legal" i que no tingui "un procediment penal obert", però també ha volgut treure dramatisme a una possible repetició electoral. En roda de premsa després de la reunió del comitè de direcció del PP, Casado ha assenyalat que les últimes enquestes –en concret la de 'La Razón'– apunten que "el constitucionalisme se seguiria reforçant" a Catalunya si es tornés a les urnes i que podria guanyar ja "no només en vots, sinó en escons". En aquest sentit, ha defensat que es formi govern ja, però ha recalcat que "si hi hagués unes eleccions a Catalunya" el que intentaran és que "el resultat sigui el millor per a tots els catalans". Finalment, ha assenyalat que el govern de Mariano Rajoy està "complint amb la responsabilitat" de governar Catalunya per via del 155.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa la final de la Copa del Rei de dissabte, Casado ha censurat la xiulada a l'himne espanyol però ha evitat condemnar el color groc. Això sí, ha demanat separar l'esport de la política per "treure la confrontació partidista, identitària i de divisió social" dels camps de futbol. Ara bé, ha celebrat que lluïssin moltes banderes espanyoles durant la final entre el Barça i el Sevilla dissabte i ha assegurat que "el rei d'Espanya està fent una tasca excepcional". Per això considera que els xiulets "són encara més ofensius si es té en compte que està tenint una posició exemplar".

Cap concessió a Euskadi a canvi dels pressupostos

Pel que fa la tramitació dels pressupostos generals de l'Estat, Casado ha assegurat que el govern espanyol no negociarà amb el PNB cedir la gestió de la Seguretat Social a Euskadi com a contrapartida al suport als comptes. "El PP segueix compromès amb la unitat de la caixa de la Seguretat Social, que és un dels pilars fonamentals per mantenir la solidaritat interterritorial del nostre sistema del benestar", ha assenyalat sobre la condició que ha posat el PNB després d'evitar presentar una esmena a la totalitat als pressupostos. Ciutadans ja ha alertat aquest dilluns que si Mariano Rajoy cedeix aquesta competència al govern basc votaran en contra dels comptes.

stats