Política 20/10/2018

Casado insta Sánchez a explicar els "acords" d'Iglesias amb Junqueras i veu "inassumible" que "mani un pres"

Denuncia que el govern espanyol "està agenollat" davant els que "volen destrossar Espanya"

Ara
2 min
Casado insta Sánchez a explicar els "acords" d'Iglesias amb Junqueras i veu "inassumible" que "mani un pres"

MadridEl president del Partit Popular, Pablo Casado, ha demanat explicacions al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre els "acords" a què hagi pogut arribar el líder de Podem, Pablo Iglesias, amb el dirigent d'Esquerra Republicana Oriol Junqueras en el seu "vis a vis carcerari", i ha qualificat d'"inassumible" que "a Espanya mani un pres processat per rebel·lió i sedició". En un acte per presentar els caps de llista a les autonòmiques andaluses a Granada, Pablo Casado ha exigit al president del Govern que aclareixi "si està agenollat" davant "algú que vol destrossar Espanya" o que, en cas contrari, convoqui eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, que aquest dissabte ha rebut a Sevilla Sánchez, que participa en el comitè director del PSOE-A, també li ha demanat Casado la seva opinió sobre el fet que Iglesias vagi a la presó a negociar "els pressupostos generals de l'Estat amb un "pres colpista" i que Sánchez no hagi "sortit a desmentir" aquest punt.

Així mateix, ha lamentat la "gran immaduresa" de la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, que, segons ha mantingut, "instrumentalitza la taula del consell de ministres" per "insultar l'oposició" al mateix temps que li ha exigit que expliqui "per què ha ocultat quatre milions d'euros" de patrimoni en "palauets" i immobles. En aquest sentit li ha recordat "el barem que va posar Pedro Sánchez" en la seva arribada al Govern pel que fa a aquesta matèria, li ha criticat que "no dona ni el torn de paraula als mitjans" en la roda de premsa dels divendres i que "no ho fa perquè estan investigant el seu patrimoni". "No pot utilitzar l'escut del Regne d'Espanya per criticar" l'oposició, ha reblat Casado, que ha afegit que els ministres del "govern bonic" fan "el ridícul dia rere dia" en l'àmbit internacional.

Ha explicat que, després de la "riuada de crítiques" que va rebre per la seva visita a Brussel·les en un acte "intern" del partit, la carta dels representants de la Unió Europea sobre el projecte de pressupostos al Govern manté el que el PP va dir sobre el sostre de despesa, que "no són creïbles les partides" i "que els tornin a enviar quan estiguin aprovats per l'òrgan legítim", que és el Congrés de Diputats i que "se l'han carregat".

stats