Política 14/09/2019

Casado viatja a Vitòria per apaivagar les tensions amb el PP basc i dona suport a la foralitat

El líder conservador insisteix en la formació d'una coalició de partits de dretes

Europa Press
2 min
El vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Casado

BarcelonaEl president del PP, Pablo Casado, ha viatjat fins a Vitòria aquest dissabte per tractar personalment la crisi que ahir va desencadenar en el PP basc la portaveu del partit al Congrés, Cayetana Álvarez Toledo, quan va acusar la formació de mantenir posicions massa "tèbies" amb el nacionalisme. "Al conjunt del PP la música sona igual i, quan a algun solista se li escapa alguna nota sempre hi ha un piano per intentar tapar-ho", ha reivindicat Casado, que ha destacat que el PP basc és una "referència" per a la democràcia, i ha expressat el seu suport a la foralitat basca i navarresa, una exigència dels líders del partit a la comunitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el mateix sentit, Casado ha insistit en la seva aposta per formar una coalició entre els partits de dretes de cara a les pròximes eleccions, una fórmula que, segons el seu parer, és "especialment necessària" en aquells territoris on, com Euskadi, aquests partits no tenen representació al Congrés.

El president del PP ha fet aquestes declaracions en la clausura de la convenció del PP basc. Casado creu que, si arriben a un acord amb Ciutadans al País Basc de cara a les eleccions generals, tindrien escó a Àlaba i Biscaia. "La suma és realment útil allà on Vox i Ciutadans no van obtenir escons, perquè els seus vots es van perdre", ha considerat.

"Tinc molt clar quins són els nostres adversaris i qui hauria de ser el nostre aliat o, almenys, els nostres rivals que comparteixen el desig que el PSOE, aliat amb l'extrema esquerra i els nacionalistes independentistes, continuï tenint la clau del govern a Espanya", ha recalcat. "O ens unim els que tenim les mateixes idees per Espanya, per guanyar les eleccions, o no governarem i, si no governem, no podrem cosir i unir totes aquestes fractures històriques, socials i econòmiques que torna a causar l'esquerra".

stats