Política 27/06/2019

Casado espera que "Zapatero no sigui el relator" del diàleg entre Sánchez i Torra

El líder del PP vol que el president en funcions del govern espanyol aclareixi "si indultarà els independentistes"

G.a.
2 min
Casado saluda Rivera, aquest dijous abans de l'homenatge a les víctimes del terrorisme

MadridLes últimes declaracions de José Luis Rodríguez Zapatero suggerint que s'hauria d'"estudiar" un indult als presos polítics si es demana i desitjant que "la sentència del Suprem no condicioni el diàleg" han fet reaccionar enèrgicament Pablo Casado, que ha expressat aquest dijous el seu desig que "Zapatero no sigui el relator" del diàleg entre el president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Quim Torra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder popular no ha entrat a valorar la querella criminal interposada per Vox contra l'expresident del govern espanyol per col·laboració amb organització terrorista, però ha insistit que vol saber "si Sánchez està d'acord en el que diu Zapatero" en relació als presos. "¿Pedro Sánchez està disposat a indultar?", s'ha preguntat, i ha dit que "no pot estar demanant responsabilitat als partits constitucionalistes mentre pacta amb Bildu a Navarra", en relació als acords a la mesa de la comunitat foral que anticipen un possible govern del PSN amb abstenció o suport de Bildu.

Les declaracions han tingut lloc al Congrés poc després de l'acte d'homenatge a les víctimes del terrorisme que ha tingut lloc a l'hemicicle (i al qual no ha assistit Vox com a forma de protesta) i Casado s'ha referit també de manera molt dura a l'entrevista que RTVE va fer ahir dimecres a Arnaldo Otegi. Ha dit que demanarà una compareixença de Rosa María Mateos per "blanquejar" el paper d'ETA al donar veu a Otegi. A més, ha anunciat que el PP demanarà una reforma del codi penitenciari per tal que els presos per terrorisme només puguin gaudir de beneficis si mostren penediment i volen cooperar amb les investigacions per esclarir els crims comesos i un altre canvi del Codi Penal per tal que els delictes associats al terrorisme "no prescriguin".

stats