Política 14/11/2018

La cimera anti-Sánchez de Casado fracassa en l’intent de reunir tota l’oposició de dretes

La reunió comença només amb ell i els socis electorals d’UPN i Fòrum Astúries. Rivera el planta

Dani Sánchez Ugart
1 min
Pablo Casado, davant del govern de Sánchez, aquest dimecres / BALLESTEROS / EFE

MadridL’objectiu del president del PP, Pablo Casado, de reunir tots els partits a la dreta del PSOE per impulsar una agenda d’oposició comú per respondre als suposats atacs a la Constitució del president espanyol, Pedro Sánchez, ha fracassat aquest dimecres després que la reunió hagi començat amb l’única presència d’ell mateix i els representants de Fòrum Astúries i UPN, dos partits que ja es presenten juntament amb el PP a les eleccions. Ciutadans va decidir dimarts no enviar-hi Albert Rivera, tot i que els populars van demanar la màxima representació dels partits, i el seu substitut, Ignacio Prendes, no ha arribat a l’inici de la cimera, perquè estava defensant una moció del seu partit al ple a l’hora que començava. Tampoc s’hi han presentat altres partits convidats, com Coalició Canària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts del PP havien explicat que amb aquesta reunió, que inicialment va ser plantejada com de “constitucionalistes” però a la qual no es va convidar el PSOE, pretenien impulsar la “unitat d’acció” contra la política del govern socialista, que consideren que està sotmès a l’agenda dels independentistes. Citaven, per exemple, iniciatives legislatives de Ciutadans que eren clavades a les seves per justificar la necessitat d’una coordinació.

A les portes de les eleccions andaluses, però, Ciutadans no ha volgut donar volada a Casado, amb qui competirà per la segona plaça en els comicis, segons indiquen algunes enquestes. Fonts de Ciutadans han explicat que no volen entrar a aquest tipus de coordinació amb el PP, recalquen que els dos partits tenen sensibilitats diferents -sobretot en assumptes socials- i rebutgen sotmetre’s a una unitat d’acció amb els conservadors.

stats