Política 03/09/2018

Casado ofereix a Sánchez els vots del PP al Senat per tornar a aplicar el 155

El president dels populars denuncia que el líder del PSOE "no posi fre al desafiament secessionista"

Ara / Acn
2 min
El vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Casado

BarcelonaPablo Casado acolliria de bon grat una eventual aplicació de l'article 155 a Catalunya. El president dels populars ha ofert aquest dilluns els vots del PP al Senat, on té majoria absoluta, per tornar a suprimir l'autogovern català. En una entrevista a Antena 3, Casado ha valorat positivament l'amenaça de Pedro Sánchez a la Generalitat si Quim Torra surt dels marges constitucionals, per bé que ha recriminat al president del govern espanyol que "no posi cap fre al desafiament secessionista". Així, el president del PP s'ha referit a la possibilitat que Torra "obri les presons catalanes" en funció de les sentències del Tribunal Suprem als dirigents del Procés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, Casado ha instat Sánchez a "posar ordre" a Catalunya davant el "xantatge" de l'independentisme i li ha aconsellat fer complir la llei i "fer menys passejos" amb Torra. El líder dels populars també s'ha volgut desmarcar de Cs i ha considerat que no és feina dels representants polítics retirar llaços grocs del carrer, encara que no ha rebutjat que es faci. Al seu entendre, els polítics han de "fer més" i utilitzar la seva representació institucional per fer complir la llei.

De la seva banda, el president del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha replicat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que aquest dilluns en una entrevista a la Cadena Ser ha apostat per celebrar un referèndum sobre l'autogovern amb un nou estatut per a Catalunya. Albiol ha negat que es pugui celebrar la consulta perquè l'autogovern "ja existeix" i ha considerat que la iniciativa de Sánchez "evidencia" un gran pacte "ocult" amb el president Torra i Puigdemont per "qüestionar la sobirania espanyola" i "guanyar" temps a la Moncloa.

En roda de premsa, el líder dels populars ha avisat Sánchez que "juga amb foc" en crear expectatives a l'independentisme. De fet, Albiol ha pronosticat que Torra i Puigdemont "no es conformaran" i voldran jugar "les cartes" fins el final. "Si Sánchez creu que Puigdemont i Torra es conformaran amb un Estatut que no contempli el dret a l'autodeterminació és que viu en un altre planeta. Està vivint a Mart i no s'adona de què va la pel·lícula", ha ironitzat.

stats