Política 27/05/2019

Casado, reforçat malgrat la derrota després de salvar la Comunitat de Madrid i tenir a tocar l'alcaldia

El president del PP celebra la millora respecte a les generals i recupera els 'barons' a l'executiva

Germán Aranda
2 min
Casado, durant la seva arribada a la compareixença posterior a l'executiva del partit, aquest dilluns.

MadridEl regust de festa que va quedar ahir a la nit a la seu del PP malgrat la caiguda s'ha estirat fins avui després de l'executiva federal, on Pablo Casado ha reafirmat el seu lideratge del partit. Quan el partit s'esperava el pitjor, i malgrat la caiguda respecte al 2015 i no haver guanyat les eleccions europees, autonòmiques ni municipals en termes estatals, Casado pot presumir ara que el PP és "l'únic partit que ha millorat els seus resultats respecte al mes passat", segons ha dit en roda de premsa. I, sobretot, mantindrà la Comunitat de Madrid si pacta amb Cs i Vox, una fórmula que pot utilitzar també a l'Aragó per arrabassar-li la comunitat al PSOE i que li pot servir per desbancar Carmena a l'Ajuntament de Madrid. A les Canàries, Coalició Canària tindrà la clau, ja que ha perdut les eleccions davant el PSOE però sumaria majoria amb Ciutadans i el PP.

Mentre que el líder del PP gallec, Alberto Núñez Feijóo, un dels més crítics amb el viratge cap a la dreta que representava Casado, ha celebrat la millora respecte a les generals i l'ha relacionat amb el pas al centre, que els ha servit per "eixamplar la base", Casado creu que el vot a Ciutadans i Vox és només un càstig pels casos de corrupció i les gestions de la crisi econòmica i territorial, segons ha explicat aquest dilluns, i no està tan relacionat amb els posicionaments del partit o "girs que no han existit". Casado, preguntat explícitament per si Vox era extrema dreta, com va dir el dia després de les generals per primera vegada per marcar el seu pas al centre, ho ha evitat aquesta vegada davant la projecció de possibles pactes i ha dit que és "un partit a la dreta del PP" i que això "no és pejoratiu".

El líder popular ha afirmat que farà servir "l'exemple andalús en positiu" allà on pugui. Múrcia i Castella i Lleó són altres governs regionals on ho podria replicar.

stats