"Castanyada" dels CDR a les seus de Cs i PP

Unes 300 persones participen en una manifestació que acaba a l'acampada de la plaça Universitat

Els CDR havien fet una convocatòria per aquest vespre a Barcelona amb una indicació: portar castanyes. La concentració, anomenada "Castanyada contra Espanya", tenia la intenció de fer una cercavila a les seus de Cs i PP per "assenyalar els partits que aplaudeixen la repressió". I així ha sigut. Unes 300 persones s'han reunit als Jardinets de Gràcia, on han començat el recorregut.

La primera parada ha sigut la seu de Cs, al carrer Balmes. Un dispositiu dels Mossos format per tres furgonetes de l'àrea regional de recursos operatius (ARRO) ha fet un cordó policial, entre els vehicles i els agents, davant l'edifici. Els manifestants, amb els càntics "Els Mossos també són forces d'ocupació" i "Buch dimissió", s'han quedat al carrer Balmes un quart d'hora. Els participants també han xiulat i han cridat "Fora els feixistes dels nostres barris" quan algun veí ha llançat aigua des del balcó.

La cercavila ha continuat per l'avinguda Diagonal fins al carrer Comte d'Urgell, on hi ha la seu del PP. Els Mossos han repetit el mateix dispositiu que a Cs. En aquest cas, la convocatòria de la "castanyada" ha agafat forma en el llançament, per part d'alguns manifestants, de castanyes (també un moniato) a les furgonetes de la policia i a la persiana del local del PP.

Després la concentració ha transcorregut pel carrer Comte d'Urgell fins arribar a la Gran Via de les Corts Catalanes. Els manifestants han acabat a la plaça Universitat, on s'han sumat a les activitats organitzades per l'acampada.

“Hem crescut veient el món en crisi i ens farem adults en la precarietat. Això pot ser el nostre 15-M”