UNIVERSITAT CATALANA D'ESTIU
Política 20/08/2012

Castellà (UDC): “Si no hi ha pacte fiscal, Catalunya hauria de seguir el camí de l'autodeterminació”

El democristià, que assistirà "a títol personal" a la manifestació de l'ANC de la Diada, considera que significaria la “negativa definitiva” a reconèixer la plurinacionalitat de l'Estat

Marc Toro
1 min
El secretari d'Universtats i Recerca, Antoni Castellà, és el responsable del Govern en educació superior, dins de la conselleria d'Economia i Finances.

Prada (Conflent)El secretari d'Universitats i membre del consell de direcció d'Unió, Antoni Castellà, ha afirmat aquest dilluns que "si hi ha un rebuig total del pacte fiscal, Catalunya hauria de seguir el seu propi camí cap a l'autodeterminació". En declaracions a la premsa a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) de Prada (Conflent), Castellà ha argumentat que si Madrid no accepta el nou model de finançament aprovat pel Parlament, significarà la "negativa definitiva" del govern espanyol a reconèixer la plurinacionalitat de l'Estat. En aquest cas, caldria fer una "convocatòria global del catalanisme polític per veure quina resposta donem". "Seria el moment de política en majúscules", ha deixat anar el secretari. No obstant això, Castellà s'ha mostrat convençut de poder "guanyar la partida del pacte fiscal" i ha assegurat que "ens en sortirem per justícia i per viabilitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la manifestació de la Diada, Castellà s'ha sumat a l'opinió manifestada per diversos membres del Govern i ha afirmat que els actes de la tarda de l'Onze de Setembre "han d'estar en mans de la societat civil i la militància". Per aquest motiu, Castellà ha opinat que els polítics no s'hi haurien de "barrejar" i ha confirmat la seva assistència a la manifestació "a títol personal".

stats