Política 23/07/2017

Castelldefels segueix sense pagar les quotes de l'AMI dos anys després d'haver-s'hi adherit

El municipi del Baix Llobregat es va integrar a l'entitat el 2015 després d'una difícil entesa entre els partits del consistori

Europa Press
1 min
Concentració en contra de l'adhesió a l'AMI / EFE

CastelldefelsL'Ajuntament de Castelldefels no ha pagat cap quota per al manteniment de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), dos anys després de la polèmica integració del consistori a aquesta entitat. Fonts de l'AMI han informat a Europa Press que l'Ajuntament del municipi del Baix Llobregat no ha abonat les quotes que li corresponen segons els estatuts de l'entitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les mateixes fonts han indicat que l'AMI confia que l'Ajuntament d'aquest municipi del Baix Llobregat acabarà abonant les quotes. L'adhesió del municipi a aquesta entitat independentista va ser una dels condicions que ERC i l'antiga CiU van posar per signar l'acord de govern que va permetre repartir els quatre anys d'alcaldia entre la líder de Movem Castelldefels, Candela López, i la líder del PSC, Maria Miranda, actual alcaldessa de la ciutat.

Aquest pacte va desbancar el PP de l'alcaldia, malgrat que havia repetit victòria electoral en els comicis municipals, i els populars van carregar contra l'adhesió i, sobretot, perquè la permetés un partit no independentista com el PSC. El ple en què es va aprovar l'adhesió va ser tibant i mig miler de persones és van manifestar davant les portes del consistori.

Cap contribució econòmica

Els estatuts de l'AMI assenyalen que entre els deures dels associats hi ha "contribuir al sosteniment econòmic de l'associació satisfent, almenys, la quota establerta", cosa que no compleix el municipi del Baix Llobregat.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Castelldefels ha declinat informar sobre l'estat dels seus comptes amb l'AMI. Castelldefels és el municipi amb més població de la comarca del Baix Llobregat que s'ha adherit a l'Associació de Municipis per la Independència.

stats