Política 04/05/2015

Podem rebutja convertir el català en llengua cooficial a l'Aragó

El candidat a la presidència del govern aragonès, Pablo Echenique, es desentén en una entrevista a Antena 3 d'una proposta que apareix a la seva pàgina web

Europa Press
1 min
Pablo Echenique. EFE

MadridEl candidat de Podem a la presidència del govern d'Aragó, Pablo Echenique, considera que no té "cap sentit" plantejar una cooficialitat del català i l'aragonès en la seva comunitat perquè no es parlen en tot el territori aragonès, però sí que aposta per "defensar el dret" dels seus parlants.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Antena 3, Echenique ha explicat que la informació sobre la defensa del bilingüisme a Aragó que apareix a la pàgina web de Podem és una proposta ciutadana que no ha estat aprovada per la direcció de la formació que lidera Pablo Iglesias en aquesta comunitat. A la pàgina del partit hi apareix una proposta, classificada dins les que estan sent estudiades pel Consell Ciutadà del partit, i de moment amb una majoria de vots favorables, que parla de la necessitat de modificar "l'Estatut d'Autonomia per atorgar a l'aragonès i al català l'estatus de llengües cooficials a Aragó". Curiosament, la web no permet l'opció de ser consultada en cap de les altres dues llengües de la comunitat.

Echenique també ha criticat que "el govern a l'Aragó és el que menys gasta en la protecció de les seves llengües pròpies a tot Espanya", mentre que Podem vol "protegir aquest patrimoni i aquest dret". El candidat aragonès del partit de Pablo Iglesias ha afegit que li sembla "molt bé" que altres persones anomenin les llengües d'altres maneres, en referència a la llei autonòmica del 2013 en la qual s'anomena LAPAO el català i LAPAPYP l'aragonès, si bé el seu partit no accepta les polèmiques denominacions.

stats