Política 29/11/2016

Catalá recorda al Govern que no pot aprovar partides per a mesures per a les quals no té competències

El ministre de Justícia defuig valorar políticament els pressupostos de la Generalitat

Dani Sánchez Ugart
1 min
El ministre espanyol de Justícia, Rafael Catalá, avui després del consell de ministres / EFE

MadridEl ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha defugit aquest dimarts les valoracions polítiques dels pressupostos de la Generalitat del 2017, que es debaten al Parlament i que destinen 5,8 milions d'euros per al referèndum. Des del Senat, Catalá ha afirmat que "quan la llei estigui aprovada si considerem que existeix algun tipus d’irregularitat, en aquest moment farem la valoració política".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i així, el titular de Justícia ha mantingut el discurs habitual de l'executiu de Mariano Rajoy sobre el procés i ha recordat que el govern espanyol té "l'objectiu de diàleg i de fer complir la llei".

"El pressupost no pot destinar partides a aprovar coses que no són competències de la comunitat autònoma", ha afegit, abans d'apostil·lar: "No anticiparem cap conflictivitat. Esperarem que la llei es tramiti i si existeix discrepància hi ha mecanismes fins i tot abans de la impugnació".

La de Catalá ha estat l'única valoració dels comptes catalans d'un membre de l'executiu espanyol, que no ha volgut entrar de moment a la confrontació amb la Generalitat per aquest assumpte.

stats