Política 25/04/2017

Catalá nega que l'SMS a González fos sobre "qüestions judicials"

Els socialistes demanen la dimissió del ministre de Justícia en la sessió de control al Senat

Dani Sánchez Ugart
2 min
El ministre de Justícia, Rafael Catalá, en una imatge d'arxiu. EFE

MadridEl ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha assegurat aquest dimarts que en el missatge que va enviar a Ignacio González el novembre del 2016 no es referia a "qüestions judicials" que tinguessin a veure amb l'expresident madrileny, sinó que quan parlava d'"embolics" es referia a la situació política.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Als passadissos del Senat, Catalá ha explicat també que ell no té amb González "una relació d'amistat" i ha ratificat que l'expresident de la Comunitat de Madrid "mai" li ha demanat ajuda per solucionar els seus problemes als tribunals.

Abans, a la sessió de control, Catalá ha dit que la Fiscalia General de l'Estat ja ha dit que és "fals" que s'hagi obstaculitzat la justícia, i ha afegit que només hi va haver "algunes discrepàncies", arran de la polèmica pel paper del fiscal Anticorrupció en l'operació Lezo. El ministre ha enquadrat l'afer en "el normal funcionament de les institucions", i ha recordat que va ser la fiscalia qui va presentar les acusacions i ha perseguit el cas.

El ministre Catalá, en un SMS a González: "Tant de bo es tanquin aviat els embolics"

En la sessió de control al govern espanyol al Senat, i a preguntes del grup parlamentari socialista, Catalá ha assegurat que la Fiscalia Anticorrupció defensa els interessos de la "societat espanyola" i "l'interès general".

"Sembrar dubtes sobre això és impropi d'un partit com el que vostè representa", li ha censurat Catalá al diputat Antonio Julián Rodríguez Esquerdo, a qui ha acusat d'alinear-se amb les tesis "més antisistema".

El diputat socialista li ha recordat la maniobra del fiscal Anticorrupció, Manuel Moix, per dificultar les investigacions sobre l'expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González. "Els fiscals s'hi van haver de posar forts", ha relatat el diputat socialista, que ha acusat el PP d'estar "prostituint les institucions de l'Estat".

També li ha recordat el missatge SMS que va enviar a González, i li ha demanat la dimissió, a més del cessament tant del fiscal Anticorrupció com del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza: "Vagi-se'n, senyor Catalá".

El ministeri d'Interior, en dubte

La reunió del germà d'Ignacio González, Pablo, amb el secretari d'estat de Seguretat també ha tingut protagonisme en la sessió de control. El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha assegurat que el secretari d'estat li va concedir la reunió i "no tenia ni idea" de l'operació que s'estava desenvolupant. Per això, ha dit que "a Espanya la justícia funciona".

Zoido també ha negat que la Guàrdia Civil donés informació al secretari d'estat, informació que hauria pogut traslladar a González, perquè estarien infringint la llei. "El secretari d'estat s'ha reunit amb llum i taquígrafs, perquè no té necessitat de reunir-se ni en gasolineres, ni en un reservat, ni de fer una xivatada", ha reblat.

stats