Política 13/11/2015

Catalá critica el cap dels Mossos i demana als agents que informin directament als tribunals de possibles delictes de sedició

Acn
1 min
El ministre de Justícia, Rafael Catalá. EFE

MadridEl ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha advertit aquest divendres que el fet que el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, centralitzi les possibles investigacions en relació als suposats delictes de desobediència, sedició o rebel·lió "pot significar una coordinació interna, però en cap cas un filtre o una limitació al fet que es posi en coneixement dels tribunals qualsevol delicte que es pugui cometre a Espanya en qualsevol part del territori".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Catalá, els cossos de seguretat "tenen la condició de policia judicial per mandat de la llei, i això significa que qualsevol agent que té coneixement de la comissió d'un delicte té l'obligació directa i immediata de posar-ho en coneixement dels jutges i tribunals".

Per al govern espanyol, els agents tenen l'obligació de comunicar als tribunals qualsevol delicte i "no hi ha vies administratives intermèdies" davant d'aquest fet. "Un comandament no pot donar una ordre contrària a la legalitat", ha sentenciat.

stats