Política 16/02/2017

Catalá diu que els discursos independentistes són "contraris als principis de llibertat i democràcia"

El ministre espanyol de Justícia assegura que "no sobra cap tribunal" en la solució al conflicte entre Catalunya i l'Estat

Ara
1 min
El ministre espanyol de Justícia, Rafael Catalá, avui després del consell de ministres / EFE

BarcelonaEl ministre espanyol de Justícia, Rafael Catalá, creu que alguns discursos independentistes són "contraris als principis de llibertat i democràcia". Així s'ha referit aquest dimecres a la SER a afirmacions com ara "hi haurà referèndum tant sí com no, la democràcia està malalta o es posen les urnes a la presó".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Catalá, que ha definit el procés com un "problema polític greu", ha reclamat més diàleg per resoldre el conflicte entre Catalunya i l'Estat, i ha deixat clar que cal més política però que "de tribunals no en sobra cap". "Apliquen la llei i ens donen confiança", ha dit, i ha negat la parcialitat de la justícia en relació amb l'independentisme.

Pel que fa a l'anul·lació del full de ruta del referèndum per part del Tribunal Constitucional, Catalá ha dit que confia que "es complirà la sentència i no es produirà cap referèndum. És inimaginable pensar que cap responsable públic incomplirà la Constitució i no passarà res. Això no pot passar", ha conclòs.

stats